26.04.2024
Новини

Спершу запитати у людей, а вже потім прикрашати Тернопіль конструкціями закликають мера – петиція

Демонтувати дерев’яні клумби вздовж алеї у парку “Національного відродження” – таку петицію зареєструвала Діана Кондра у Єдиній системі місцевих петицій 30 липня. Окрім того тернополянка закликає міську раду спершу публікувати проєкти щодо прикрашання міста для громадських обговорень, а уже потім встановлювати різні конструкції, типу “дупоарки”. 

Жінка пише, що забудова Тернополя і благоустрій паркових зон бажає кращого. Європейські парки це окраса міст, натомість у нашому місті найкраще встановлюють бруківку та дерев’яні клумби у парку.

“Небувалого резонансу набуло встановлення арки у вигляді серця при вході до “Острівця закоханих”. Через масове обурення містян цю арку забрали і встановили при вході у парк “Топільче”. Саме тому, закликаю міську раду і, зокрема, КП “Об’єднання парків, культури і відпочинку” публікувати проєкти встановлення нових конструкцій у паркових зонах для публічного обговорення та демонтувати дерев’яні клумби вздовж центральної алеї в парку “Національного відродження”, які нагадують гробівці і не відповідають сучасному європейському досвіду зеленого благоустрою паркових зон”, – йдеться у тексті петиції.

Станом на 2 серпня петицію підписали 5 осіб з 300 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 27 днів.

Перейти до панелі інструментів