23.04.2024
Новини

Сьогодні – новий терористичний сюжет: граната, заручник і поїздка на Київ (фото, відео)

Чоловік, якого підозрюють у викраданні автівок, після погроз підірвати гранату РГД-5, обміняв заручників й виїхав з Полтави. Зараз він їде у напрямку до Києва.

Як повідомляє kolo.news, за словами заступника міністра МВС Антона Геращенка, зловмисник спершу утримував співробітника поліції, а потім після перемовин згодився обміняти його на начальника управління карного розшуку.

– 23 липня в Полтаві о 09.05 на вулиці біля приміщення адміністративного суду працівники підрозділу карного розшуку намагалися затримати громадянина, який обгрунтовано підозрюється в незаконному заволодінні транспортними засобами. Під час затримання зловмисник дістав гранату РГД-5, яку погрожує підірвати. За руку він утримував співробітника поліції. На місці створений оперативний штаб. Після перемовин зловмисник обміняв утримуваного працівника карного розшуку на начальника УКР ГУНП в Полтавській області полковника поліції Шияна, з яким він поїхав на наданому, відповідно до його вимог, автомобілі, – розповідає Геращенко.

За словами Геращенка, продовжуються перемовини, ціль яких примусити зловмисника здатися поліції не наносячи шкоди ні собі, ні оточуючим. Введено в дію поліцейську спеціальну операцію «Грім».

Нині автомобіль з терористом та правоохоронцем в супроводі поліції їде за межі Полтави, повідомив Олег Синєгубов, голова Полтавської облдержадміністрації: 

– Зараз злочинцю дали можливість виїхати за межі Полтави, щоб не допустити загрози для жителів міста. Наразі злочинець рухається в напрямку Києва. Його супроводжують поліцейські автомобілі. Триваємо постійний контакт із керівниками силових органів області та України. Найголовніше – зберегти життя людей, – додає міністр.

У Полтаві чоловік з гранатою взяв заручника

23 липня на вул. Остапа Вишні триває операція із затримання чоловіка, який погрожує підірвати гранату. Як розповів речник Головного управління Нацполіції Полтавщини Роман Грішин, чоловіка попередньо підозрюють у незаконних заволодіннях автомобілями. Під час затримання він чинив опір та почав погрожувати боєприпасом.

Опубліковано PTV Полтавське Телебачення Четвер, 23 липня 2020 р.

 

Фото: Суспільне, Полтава

Перейти до панелі інструментів