26.04.2024
Новини

“Алея зірок” у Тернополі поповниться іменем відомого шоумена та ще п’ятьма зірками

У цьому році на “Алеї зірок”, що на вул. Сагайдачного, з’явиться ще п’ять імен та назва спільноти. Їх затвердили на виконавчому комітеті Тернопільської міської ради.

Як повідомляє пресслужба ТМР,  серед нових імен на алеї буде Євген Удін – український графік, громадський діяч, заслужений художник УРСР, член НСЖУ та НСХУ, а також художниця, педаог, історик Тамара Удіна.  

Також буде зірка Ореста Савки – заслуженого діяча мистецтв України, члена Національної спілки театральних діячів, режисера, художнього керівника Тернопільського Народного драматичного театру-студії «Сузір’я», голови Ради Старійшин Українського Козацтва. 

Не забули і про колишнього начальника управління культури, українського барда, поета, драматурга, члена національних спілок України – Олександра Смика.

З’явиться зірка відомого шоумена, актора, волонтера Сергія Притули. А також “Медичної спільноти Тернополя”.

Пропозиції подавалися громадськими організаціями, творчими спілками та депутатами.

“Алеюя зірок” у Тернополі відкрили 28 серпня 2011 року, і щороку на ній у бронзових зірках тернового цвіту з’являються нові імена видатних тернополян, які зробили вагомий внесок у розвиток міста. На сьогодні пам’ятна алея налічує 26 зірок. А імена для алеї обирають за вагомі досягнення та вклад у розвиток і популяризацію нашого міста.

 

Перейти до панелі інструментів