26.04.2024
Новини

“Серце розривається, чому така доля?”: коронавірус забрав життя двох братів-лікарів з Тернопільщини

Олег Гайда працював хірургом у Черкасах, його рідний брат Іван – начальником Львівського військового госпіталю. Брати були родом із села Бариш Бучацького району. З різницею у два тижні чоловіки померли, захворівши коронавірусом.

52-річний Олег Гайда – завідувач хірургічним відділенням філії №2 КНП “Консультативно-діагностично поліклініка” у Черкасах помер 30 червня. 58-річного Івана Гайди – начальника військово-медичного клінічного центру західного регіону не стало за два тижні до того – 18 червня. У обох медиків був коронавірус. 

Про смерть Івана Гайди раніше повідомляв міський голова Львова Андрій Садовий. 

“Стало відомо, що від ускладнень через COVID-19 помер Іван Гайда, начальник Львівського військового госпіталю. Відданий лікар, який врятував немало життів наших військових. Співчуття рідним та близьким! Вічна пам’ять”, – писив мер у Фейсбуці.


Про те, що від цієї ж недуги помер Олег Гайда, повідомляє на своїй сторінці у соцмережі Черкаська ОДА. 

“Олег Михайлович був госпіталізований до Черкаської обласної лікарні із діагнозом “коронавірус”, 30 червня через ускладнення від хвороби він помер.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким пана Олега. Це велика втрата не лише для родини, а й всієї медичної спільноти. Світла пам’ять…”

Співчуття з приводу смерті медика висловлює і Черкаська міськрада. 

“Колеги та пацієнти пам’ятатимуть Олега Михайловича як кваліфікованого, грамотного спеціаліста, працелюбного та дисциплінованого, вимогливого до себе та підлеглих. За свій професіоналізм талановитий лікар-хірург Олег Гайда неодноразово отримував відзнаки Черкаської міської ради. Його смерть є непоправною втратою для черкаської громади. Вічна пам’ять!” – йдеться у повідомленні.

Олега Гайду поховали 2 липня у селі Хутори на Черкащині. Його брата Івана – у рідному селі Бариш Бучацького району, повідомили у сільраді. 

 – “Немає слів, щоб описати цей біль”, – написав у соцмережі Фейсбук син Олега Гайди Ігор.

У соцмережі сотні пацієнтів, яким лікар врятував життя, висловлюють слова співчуття. 

“Він допоміг багатьом хворим, був лікарем за покликом душі. Його поважали люди. Завжди добрими словами та з гордістю говорив про свого старшого брата Івана. Буде дуже не вистачати Олега Михайловича. Він допомогав мені в лікуванні після важкої травми. Сьогодні було сумно і незвично бачити пусте крісло в його к. 514. Досі не віриться, що його вже не має з нами… Приношу найщиріші співчуття родині. Світла пам’ять, Олегу Михайловичу. Бережіть себе та своїх близьких. Підступна хвороба поруч…”, – написав Тарас Коломієць.

“Я недавно був його пацієнтом. Такої щирої і добродушної людини як цей лікар, не зустрічав. Дуже сумно. Нехай земля йому буде пухом”, – висловлює співчуття Николай Дзюбан. 

“Це не вкладається в голові. За 2 тижні не стало двох рідних братів Івана і Олега. Вічна їм пам’ять і царство небесне”, – додає Галина Шеремет. 

“Немає слів, спочивайте з Богом ви наші дорогенькі. Серце розривається, сумуємо. Чому така доля?”, – з сумом запитує Оля Бейко. 

Колектив Терміново щиро співчуває рідним, друзям та колегам Олега та Івана Гайди. Вічна їм пам’ять….

 

 

 

 

Перейти до панелі інструментів