28.03.2024
Новини

Школярам заборонили масово збиратися перед школою у день здачі ЗНО

Проведення ЗНО у 2020-му розпочнеться з 25 червня. Держпродспоживслужба нагадує про дотримання карантинних обмежень під час тестування.

Правила проведення ЗНО опубліковані на офіційному сайті Держпродспоживслужби. Серед них,  обов’язкове проведення температурного скринінгу безконтактним термометром усім учасникам (інструкторам та учням), перед входом в приміщення. Особи, у яких температура тіла понад 37,2ºС або ті, в кого є ознаки респіраторних захворювань – не допускаються.

Учасників допускатимуть лише в респіраторах або захисній масці, у тому числі виготовленій самостійно. Обмежене одночасне перебування учасників в одній аудиторії, з обов’язковим дотриманням соціальної дистанції, не менше 1,2 метри. Соціальне дистанціювання також має бути забезпечене і біля входу в будівлю навчального закладу та в приміщення, у якому проходитиме екзаменування, щоб уникнути скупчення людей.

На входах в будівлю та в аудиторії місць мають бути антисептики. Перед та після закінчення ЗНО  приміщення та поверхні дезинфікуватимуть, аудиторії провітрюватимуть.

Збір використаних масок, відповідно до періодичності їх заміни має здійснюватися в окремий мішок для сміття для подальшої утилізації.

Також, обов’язковим є чергування медичних працівників у місцях проведення тестування, з розрахунку 1 на 180 учасників. Відповідно до вимог чинного законодавства медичне обслуговування під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання забезпечується місцевими органами виконавчої влади і здійснюється органами та закладами охорони здоров’я безкоштовно, відповідно до вимог законодавства.

Фото: 20 хвилин

Перейти до панелі інструментів