20.04.2024
Новини

Заступника керівника нацполіції Тернопільщини підозрюють у розтраті майже 0,4 млн грн

У розтраті бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем, а також у службовому підробленні підозрюють заступника начальника Головного управління Нацполіції у Тернопільській області.

Йому, як повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області, уже повідомили про підозру.

За даними слідства, у 2018 році правоохоронець уклав з одним із київських підприємств два договори про надання послуг із оновлення та технічної підтримки програмного забезпечення. Проте він вніс неправдиві відомості до актів приймання послуг. На підставі підроблених документів, столичне підприємство незаконно отримало кошти з бюджету. В результаті проведених експертиз встановлено, що послуги з оновлення та супроводу  програмного забезпечення не надавалися.

Таким чином посадовець вчинив розтрату на загальну суму 396 тис грн.

В результаті проведених експертиз встановлено, що послуги з оновлення та супроводу програмного забезпечення не надавалися.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото: ua.112

 

Перейти до панелі інструментів