25.04.2024
Місто Новини

За несанкціонований пікет під ОДА, який завдав незручностей тернополянам, нікого не покарали

Заявки на проведення акції протесту перевізників, яка 13 травня вранці відбулася в центрі Тернополя, ніхто не подавав. Про це Терміново повідомив начальник відділу комунікації поліції в Тернопільській області Сергій Крета. Водночас він зауважив, що згідно ст. 39 Конституції України громадяни мають право на мирне зібрання. А воно було мирним. 

– Проте деякі автобуси були припарковані з порушенням правил дорожнього руху, – каже пан Крета. – Була прийнята домовленість між водіями та поліцією про те, що вони заберуть транспорт, припаркований з порушенням. А також домовилися про нетривалість цієї акції, що і було зроблено. Відповідно нікого до адмінвідповідальності не притягували. Будемо говорити на більш серйозних тонах з керівником підприємства, бо там були автобуси одного перевізника, який не поставив ні владу, ні поліцейських до відома про цю акцію. Сам керівник поїхав у Київ на подібну акцію під Кабмін. 

До слова, нещодавно поліцейські склали протокол на активіста Бориса Гору, який організував мирну акцію проти продовження карантину. Як пояснює Сергій Крета, пан Гора був мез маски, відтак на нього склали протокол за порушення карантинних норм. 

Що цікаво, уже невдовзі начальник обласного управління поліції Олександр Богомол заявив: носіння маски на вулиці не є обов’язковим, а суди виправдовують людей, на яких склали адмінпротокол за ходіння без маски по вулиці в час карантину.

Під час сьогоднішньої акції протесту перевізників усі були у масках і дотримувалися соціальної дистанції.

Тернопільська ОДА наразі зробила вигляд, що акції протесту не було і що до керівництва області ніхто не апелював. Станом на 15.00 13 травня жодної офіційної реакції чи офіційної позиції керівництва області з приводу велелюдного пікету на сайті облдержадміністрації немає. Повідомити громадськості області про те, як буде вирішувати проблема перевізників, в “білому домі” чомусь доцільності не побачили.  

Фото з Viber-групи “Корки Тернопіль”

Перейти до панелі інструментів