03.05.2024
Місто Новини

Тернопільські ринки готуються до виходу з карантину. Коли розпочнуть роботу?

Тернопільські ринки готуються розпочати роботу з 11 травня, якщо не буде загострення епідситуації. Тим часом вони перейматимуть досвід інших областей, яким чином вони виходили з карантину. Про це повідомив 4 травня під час засідання штабу для боротьби з коронавірусом начальник міського управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Іван Гавришків. 

Нагадаємо, 29 квітня Кабінет міністрів дозволив працювати продовольчим ринкам під час карантину, але за умови дотримання чітких санітарних вимог. 

– Минулого тижня тернопільські ринки мали можливість розпочати роботу, але керівники ринків прийняли рішення не працювати, оскільки не можуть гарантувати безпеку ні продавців, ні покупців. А також не мають можливості дотримуватися тих вимог, які передбачені постановою Кабміну, – каже міський голова Сергій Надал. – Тому коли будуть готові, можна вести мову про те,  що вони можуть розпочати роботу. 

Як повідомляли раніше представники трьох зареєстрованих ринків у Тернополі, там наразі немає можливості належно забезпечити відстань між робочими поверхнями продавців. Окрім того, на ринках зараз не буде достатньої кількості відвідувачів, оскільки громадський транспорт не курсує у звичному режимі.

Перейти до панелі інструментів