27.04.2024
Новини Оперативно

Міськрада дала дозвіл на роботу перукарень, але є умови

Дозвіл на роботу перукарень у Тернополі дав Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом. Про це повідомив під час засідання штабу 1 квітня міський голова Сергій Надал. 

– Враховуючи побажання тернополян та рекомендації епідеміологів, ми дали дозвіл на роботу перукарень, – каже він. – Тільки у випадку, якщо буде попередній запис, перебування однієї людини, дотримання маскового режиму та всіх заходів гігієни і профілактики, які передбачені карантином. 

Попередній потрібен запис для того, щоб не створювати черг, щоб люди приходили на конкретну годину, зауважує начальник Тернопільського відділу поліції Сергій Гаврилюк. 

Нагадаємо, у Тернополі до відповідальності вже притягнули одну перукарню, яка працювала не зважаючи на карантин. Поліцейські склали адмінпротокол. Штраф за таке порушення – 17 тисяч гривень. Вже є рішення суду, повідомив Сергій Гаврилюк.

– У цій  перукарні перебувало декілька людей, тут працювали без засобів індивідуального захисту і без попереднього запису, – каже він. 

Про рішення щодо перукарень дивіться на відео з 27-ї хвилини.

Ви готові йти в перукарню під час карантину чи будете стригтись і фарбуватись в домашніх умовах? Пишіть про це у коментарях. 

Оновлено: Дозвіл на роботу перукарень отримав сотні негативних коментарів у соцмережах. Увечері 1 квітня на сайті міськради з’явилося рішення про те, що діяльність перукарень у Тернополі заборонена.

Перейти до панелі інструментів