20.04.2024
Новини

Міськрада спершу дозволила роботу перукарень, а потім передумала

Діяльність перукарень у Тернополі заборонена. Така інформація увечері з’явилася на сайті Тернопільської міськради та на її сторінці у соцмережі “Фейсбук”.

Нагадаємо, зранку 1 квітня під час засідання оперативного штабу міський голова Сергій Надал повідомив про дозвіл роботи перукарень на прохання тернополян. Але за умови попереднього запису, перебування однієї людини, дотримання маскового режиму та всіх заходів гігієни і профілактики, які передбачені карантином (див. відео – ред.).


Така заява отримала сотні незадоволених коментарів у соцмережах. Багато користувачів проти відкриття перукарень і вважають це недоцільним під час карантину, адже ризикують своїм здоров’ям у такому випадку не лише клієнти, а й перукарі.

Очевидно, зважаючи на таку кількість обурень, у міськраді змінили рішення. Близько 20.00 1 квітня сайті міськради розмістили перелік видів діяльності, які заборонені на території Тернопільської міської територіальної громади, серед них і робота лазень, саун, салонів краси, перукарень.

У прес-службі міськради це рішення прокоментували так:

– Відповідно до протоколу оперативного штабу від 16.03 передбачалася заборона роботи салонів краси, а перукарні могли працювати за умови попереднього запису із забезпеченням дезінфекції приміщення кожні 2 години. Ось протокол: https://ternopilcity.gov.ua/app3/rishennya-protokol-operativniy-shtab-16-03-2020.pdf. І саме про це було озвучено міським головою на засіданні оперативного штабу сьогодні, 1 квітня. Проте, зважаючи на стрімкий ріст кількості хворих в Тернопільській області, зокрема фіксацію випадків захворювання у Тернополі, було додатково оперативний штабом уже після онлайн-трансляції прийнято рішення посилити карантинні заходи. Відтак, роботу перукарень навіть за умови попереднього запису на час карантину заборонено. Ось рішення, чим це регламентується https://ternopilcity.gov.ua/app3/rishennya-7-01-04-2020.pdf. Просимо усіх дотримуватися даних правил, адже у першу чергу карантинні заходи спрямовані на збереження вашого здоров’я!

Перейти до панелі інструментів