19.04.2024
Новини

Безкоштовні онлайн-курси з історії від українських навчальних платформ

У школярів, студентів під час карантину триває дистанційне навчання. Потрібну інформацію вони шукають у книгах чи інтернеті. Ми підготували список найкращих навчальних платформ, на яких можна скористатись безкоштовними онлайн-курсами з історії. Готували матеріали відомі історики України та школярі, які здали ЗНО більше як на 197 балів.

Платформа Edera

 

 Історія: Зародження української нації

Чи є прямий зв’язок  між Київською Руссю і сучасною Україною? Де прадавні легенди змішуються з фактами? Шукаючи відповіді на ці питання, ви пройдете шлях від неандертальців і кочівників до Речі Посполитої та уній. Тобто від появи першої людини на території сучасної України до 1601 року.

Цей курс для тих, хто небайдужий до минулого нашої Держави. Навчальний матеріал придатний як для людей, які лише починають вивчення історії, так і для вже обізнаних та готових до дискусії знавців. Курс історії України стане в нагоді й у навчанні школярам старших класів, абітурієнтам, що готуються до ЗНО, та студентам, для яких історичні дисципліни не є профільними.

Wisecow

Prometheus

Новітня історія України: від початку Другої світової війни до сучасності

Курс триває 6 тижнів, матеріали курсу та можливість отримати сертифікат доступні постійно. Неупереджений погляд на історію України з 1939 до 2014. Настав час дізнатися, як усе було насправді.

Курс відеолекцій Богдана Гаврилишина

15 лекцій – філософських роздумів від видатного українця Богдана Гаврилишина, які містять поради та відповіді на актуальні питання сьогодення.

Цей курс буде корисний усім, хто цікавиться історією, політичною й економічною ситуацією в країні та світі, а також прагне бути успішним та ефективним в усіх сферах свого життя.Усі відео були записані у 2016 році протягом останнього року життя Богдана Гаврилишина.

Курс повністю складається із відеолекцій. Тестові завдання, презентаційні матеріали, форум та сертифікати про успішне завершення не передбачені.

Вибрані питання європейської історії

Метою курсу «Вибрані питання європейської історії» є критичне осмислення суспільного явища, котре вважають центральною подією у європейській історії – переходу від традиційного до модерного світу. Головний наголос ставиться на змінах, які пережили і продовжують переживати головні суспільні структури (сімʼя, місто, нація, покоління), а також артикуляції та відображенні цих змін в ідентичностях, цінностях та міфах. Завданням курсу є також ознайомлення з найголовнішими науковими дискусіями, які ведуться навколо цих змін. Окрім того, кожна з тем обговорюється у специфічно історично-культурному контексті Східної Європи.

Курс розрахований на десять тижнів та обіймає дев’ять ключових для європейської історії тем: Традиційне суспільство- Модерність та модернізація- Місто й урбанізація -Нації і націоналізм- Шлюб і сім’я- Міт- Ідентичність- Цінності- Покоління.

Перейти до панелі інструментів