25.04.2024
Місто Новини

Буде їздити 5 машин. У Тернополі вже почали дезінфікувати перехрестя та зупинки транспорту

Дезінфекцію перехресть з найбільшим скупченням людей та зупинок громадського транспорту розпочали у Тернополі. 18 березня вже провели такі роботи на Дружбі, в Кутківцях, Пронятині, на вул. Микулинецькій та Об’їзній. Завтра продовжать у інших частинах міста, адже підрядні організації ще чекають доставки дезінфекційного розчину. Про це повідомив начальник управління житлово-комунального господарства міськради Олег Соколовський.

Нагадаємо, рішенням засіняння Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом управлінню житлово-комунального господарства  доручили вивчити питання обробки доріг та тротуарів дезінфекційними розчинами.

Як повідомили у прес-службі міськради, 17 березня відбулася зустріч з пірядними організаціями щодо проведення дезінфекції на дорогах, тротуарах та інших місцях. Вони повинні найближчим часом закупити дезінфікуючі засоби і оперативно розпочати роботи.

У Тернополі дезінфекцію доріг мають проводити дві підрядні організації – КП «Міськшляхрембуд» і ТОВ «АваксПроф».

– «Міськшляхрембуд» вже закупив розчин «Біохлор», до речі забрав останній, – каже Олег Соколовський. – І вже сьогодні проводив обробку зупинок , а також перехресть вулиць, де найбільше скупчення людей. Наприклад, Миру-Дружби. «АваксПроф» має придбати розчин найближчим часом і теж розпочне роботи, бо зараз нема в Тернополі цього розчину взагалі. Замовили з Харкова, він має прийти «Новою поштою» буквально сьогодні-завтра.

За словами пана Соколовського, розчин розводять водою і обприскують на зупинках все, до чого можуть торкатися люди – поручні, лавки, турнікети.

– Загалом буде їхати 5 машин, з яких періодично будуть обприскувати перехрестя. А на зупинці, людина виходить в спеціальному одязі і все обробляє, є спеціальний шланг, який приєднується до машини, – поясню начальник управління жкг.

Нагадаємо, у Тернополі вже проводять дезінфекцію сходових кліток, перил, поштових скриньок, ліфтів та дверей. ОСББ та обслуговуючі підприємства зобов’язані це робити згідно з рішенням оперативного штабу. Для санітарної обробки використовують «Біохлор». Якщо у вашому під’їзді дезінфекцію проводять недобросовісно, повідомляйте за номером 1580.

Перейти до панелі інструментів