29.03.2024
Новини

Кабмін погодив нову кандидатуру на голову Тернопільської ОДА

Кабмінет Міністрів України підтримав проєкт постанови президента про призначення Володимира Труша головою Тернопільської облдержадміністрації. До цього він обіймав пост голови Рогатинської РДА в Івано-Франківській області, повідомляє 24 канал. Це підтверджують в агентстві УНН.

  • Окремим файлом, це питання проект розпорядження Указу Президента про звільнення Труша Володимира Любомировича з посади голови Рогатинської держадміністрації Івано-Франківської області у зв’язку з переходом на іншу роботу і рішення проекту указу Президента України про призначення Труша головою Тернопільської ОДА. Труш на даний момент знаходиться в Офісі Президента, — сказав Шмигаль.

Рішення про призначення Володимира Труша Кабмін підтримав під час свого засідання 18 березня.

Про нього відомо, що у період з листопада 2019 року Володимир Труш обіймав пост голови Рогатинської райдержадміністрації в Івано-Франківській області.

Є власником товариства “Кротер готівка”, яке займається позиками грошей. У Труша є дружина Ірина, з якою вони разом виховують дочку Настю.

У свої декларації він вказує будинок на понад 150 квадратних метрів у Рогатині, що на Прикарпатті. Крім того, Труш декларує дві автівки:

  • Lande Rover Range Rover 2008 року – вартість від 15 тисяч доларів;
  • Ford Transit Connect 2011 року – від 5 тисяч доларів.

Також разом з дружиною за 2018 рік він задекларував 600 тисяч гривень готівки. Хоча дохід лише від підприємницької діяльності становив 11 мільйонів 780 тисяч гривень.

Нагадаємо, 18 березня президент Зеленський прийняв відставку Ігоря Сопеля, який очолював Тернопільську ОДА з 1 листопада 2019 року.

Перейти до панелі інструментів