25.04.2024
Місто Новини

Деякі заклади харчування у Тернополі продовжують працювати. Поліція попереджає про штрафи

Про роботу кіосків з кавою та фаст-фудом повідомляють тернополяни у соцмережах.

– Кажете карантин ? 1. Працює – 7coffe. Створили чергу, продавець без маски 2. Merci працює, продаж через віконечко, персонал в масках. 3. «Файна кава» – працює, персонал без маски:. 4. Mo-burger – працює. Висять якісь обмежуючі стрічки, працівник в масці, – пише у соцмережі «Фейсбук» Volodymyr Lisovyi.

 Нагадаємо, рішенням Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом, у період карантину заклади громадського харчування з 17 березня повинні припинили свою роботу. Торгувати з вікна і на виніс також заборонено.

Volodymyr Lisovyi (3)

– Щодо закладів, які працють, то для реагування на цю ситуацію передана інформація у відділ торгівлі та управління муніципальної інспекції, – повідомили начальниця прес-служби міськради Мар’яна Зварич. – Щодо накладання штрафів, то це питання вже до правоохоронних органів та тих структур, які вказані у Законі. Про такі випадки можна інформувати на Фейсбук-сторінку Тернопільського оперативного штабу, в управління муніципальної інспекції або у відділ торгівлі Тернопільської міської ради. А також звертатися у правоохоронні органи на лінію “102”.

Зауважимо, що 17 березня Верховна Рада ввела адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил карантину при коронавірусі.

Як повідомили у відділі комунікації поліції в Тернопільській області, сьогодні, 18 березня, працівники поліції будуть попереджати заклади, які не дотримуються обмежень під час карантину. А від завтра, 19 березня, почнуть штрафувати.

У поліції також нагадують, що з 17 березня до 3 квітня забороняється прийом відвідувачів у закладах громадського харчування, торговельно-розважальних центрах, інших закладах розважальної діяльності, фітнес-центрах, закладах культури, торговельного і побутового обслуговування населення. Крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Патрульні Тернополя працюють у посиленому режимі служби та стежать за громадською безпекою, безпекою дорожнього руху та дотриманням норм законодавста.

Коментар начальника Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександра Богомола:

Перейти до панелі інструментів