20.04.2024
Новини Оперативно

На Гаївському мості розпочнуть демонтажні роботи 21 березня із 6-ї ранку

Рух на Гаївському мості перекриють із 6-ї години ранку 21 березня та відразу ж розпочнуть роботи з демонтажу. Об’їхати аварійну ділянку водії зможуть через підготовлений резервний шлях.

Про це йшлося на засіданні виконавчого комітету 18 березня. Зокрема, там розглянули та підтримали проект рішення “Про перекриття руху транспорту на шляхопроводі через залізничну колію на вул. Об’їзна – вул. Протасевича в м. Тернополі”.

– Враховуючи висновки місцевої комісії,  висновки спеціалізованої організації щодо обстеження, – зачитав проект заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський, – висновки інженерів щодо технічного стану даного шляхопроводу, а також – наявності зараз укладеного договору з підрядною організацією, яка виконала частину робіт і може далі продовжувати виконання робіт, враховуючи кліматичні умови, що зараз можна безперебійно виконувати дані заходи, ту саму ситуацію, що зменшився трафік транспортний і транзитний по місту, дозволити припинити рух транспорту через шляхопровід від 21.03 по 1.09.2020. Тобто з 21 березня по 1 вересня, а підрядній організації ТОВ “Тернопіль Мостобуд”, відповідно до розробленої проектно-кошторисної документації, дозволити демонтаж аварійних будов і початок робіт з монтажу нового мосту.

Тим же рішенням Департаменту патрульної поліції доручили забезпечити нагляд за організацією руху транспорту та пішоходів в районі перекриття шляхопроводу і забезпечити виконання затвердженої ним же схеми руху.

– В нас розрахований об’єм робіт – замовлена тризмінна робота підрядної організації, замовлені зараз “вікна” в “Укрзалізниці” – треба теж заздалегідь це робити, – додав пан Стемковський. – Ми плануємо перекрити в суботу, 21 березня, о 6-й ранку. Відразу з першої хвилини розпочнуться роботи з демонтажу – це будуть перила, інші елементи конструктивні, далі будуть демонтовані самі аварійні балки перекриття.

За словами заступника міського голови, тимчасовий об’їзд від вул. Довженка до вул. Гайової – забезпечений. Тут закінчуються роботи з відновлення проїжджої частини, збудований пішохідний тротуар, облаштоване освітлення.

Перейти до панелі інструментів