23.04.2024
Новини

750 одноразових халатів і понад 2 тисячі респіраторів. Чим забезпечені лікарні області на випадок коронавірусу

В області затвердили “Регіональний план протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV” .

Як поінформували на брифінгу в облдержадміністрації, створено дві спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги та визначено дві госпітальні бази для надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку COVID-19, а також при ускладненні епідемічної ситуації, пов’язаної з коронавірусом, а саме КНП “Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня” на 50 ліжок та КНП “Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги” на 50 ліжок. Окрім того, в госпітальних базах виділено 14 реанімаційних ліжок для надання допомоги хворим Covid-19.

Поінформували про те, що розроблено маршрут пацієнтів, які відповідають визначенню випадку Covid-19 (або з підозрою на нього), та алгоритм дій для лікарів-клініцистів, епідеміологів, вірусологів та населення. Провели навчання медичного персоналу з питань дотримання маршруту пацієнта, вимог протиепідемічного режиму, біологічної безпеки та біологічного захисту при виявленні особи, що відповідає визначенню згаданого випадку. Також здійснили перевірку готовності зазначених госпітальних баз та визначено перелік обладнання, витратних матеріалів, засобів індивідуального захисту та медикаментозних препаратів, якими необхідно доукомплектувати заклади.

Забезпечено заклади охорони здоров’я станом на 11.03.2020 року:

костюмами біозахисту – 673,

ізоляційними халатами одноразовими – 751,

респіраторами ФФР3 – 861,

респіраторами ФФР2 – 1569,

масками медичними (хірургічні) – 31165,

захисними щитками (багаторазовими) – 228,

безконтактними термометрами – 378,

а також забезпечено дихальною апаратурою реанімаційних інфекційних відділень двох госпітальних баз (про кількість в ОДА не повідомляють, – ред.)

Перейти до панелі інструментів