29.03.2024
Жінки Здоров’я Новини

“Низький уклін вам за небайдужість”. Донька дякує усім, хто допоміг зібрати кошти на операцію її мамі

60-річній Ользі Виклюк із Великого Ходачкова Козівського району провели операцію із заміни колінного суглобу. Жінку вже виписали додому, почувається вона краще. Її донька, 23-річна Марія дякує усім небайдужим, які допомогли зібрати кошти на операцію. Адже сума 130 тисяч гривень була непідйомною для родини. Та завдяки добрим серцям односельців, родичів і навіть незнайомих людей кошти вдалося зібрати. 

Ольгу Виклюк прооперували 6 березня. Наразі жінка пересувається з милицями, розповідає Марія. Але за місяць, як кажуть лікарі, вона має нормально ходити.

– Дорогі краяни, я знову звертаюся до вас. Але якщо перший раз я просила допомоги для моєї мамусі, то зараз хочу подякувати вам усім, – звертається до усіх благодійників Марія Виклюк. – Мама прооперована, операція пройшла успішно. Мама повернулася до дому і помаленько вчиться ходити з новим суглобом. Низький уклін вам усім за вашу небайдужість.

Мама і донька дякують медикам тернопільської клініки Сергію Бородіну і Юрію Тугарову, які проводили операцію. А також вдячні усім, хто не відвернувся від їхньої біди. Як каже Марія, за допомогою небайдужих людей вдалося зібрати близько 50 тисяч гривень – кошти перераховували на картку незнайомі люди, допомагали родичі, односельці. Родині навіть довелося продати корову, аби зібрати потрібну суму. 

Нагадаємо, про збір коштів для Ольги Виклюк трохи більше місяця тому повідомляв сайт “Терміново”.  Жінці потрібна була операція із заміни колінного суглобу, яка коштує 130 тисяч гривень. Таку велику суму не під силу зібрати пенсіонерці з донькою, у якої третя група інвалідності. 23-річна Марія Виклюк має проблеми  ногами, їй важко ходити через травми, які отримала в дитинстві, впавши велосипеда. 

– У мене вся надія була на неї. А тепер і вона злягла”, – розповідала дівчина.

Марія звернулася за допомогою до усіх тернополян. Інформацію про збір коштів поширювали сотні людей у соцмережі “Фейсбук” і це дало результат.

Перейти до панелі інструментів