24.04.2024
Новини Оперативно

Підозрюваного у наркоторгівлі власника спортклубу апеляційний суд залишив під вартою

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу захисників підозрюваного Сергія К. (Крамара, – ред.) на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 26 січня 2020 року на обрану міру запобіжного заходу — тримання під вартою із визначенням розміру застави — 1 млн 51 тис. грн., повідомляє пресслужба Тернопільського апеляційного суду.

Захисники підозрюваного не погодились із цим рішенням і в апеляційному суді стверджували про недоведеність пред’явленої Сергію Крамару підозри у вчиненні інкримінованих йому злочинів. Крім того, сторона захисту наполягала на тому, що на час досудового розслідування необхідно обрати більш м’який запобіжний захід та значно зменшити розмір застави, мотивуючи тим, що підсудний до кримінальної відповідальності не раніше притягувався, виховує трьох малолітніх дітей, є спортсменом, а за час перебування під вартою у нього суттєво погіршився стан здоров’я.

Заслухавши доповідь судді, доводи Сергія Крамара та його захисників, думку прокурора, перевіривши матеріали справи, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до висновку, що обраний судом першої інстанції запобіжний захід цілком відповідає пред’явленій підозрі у злочинах за ч.2. ст. 307, ч. 2 ст. 309 та ч.2 ст. 345 КК України та визначеному розміру застави і підстав для скасуванні рішення слідчого судді не має.

На судовому засіданні були присутні громадські активісти.

Нагадаємо, підозрюваних затримали 23 січня у Тернополі. Стало відомо, що організатор угруповання – 35-річний власник спортивного клубу. Усім затриманим повідомили про підозру відразу за кількома статтями Кримінального кодексу України. Тернопільський міськрайонний суд обрав запобіжні заходи: сімом підозрюваним – тримання під вартою із можливістю внесення застави, суми яких від 420 тисяч гривень до 1 мільйона 51 тисячі гривень. Ще двох учасників суд відправив під цілодобовий домашній арешт. Згодом справу під контроль взяли громадські активісти, які стежать за перебігом судового процесу.

Апеляційний суд залишив ухвалу міськрайонного суду без змін.

Перейти до панелі інструментів