29.03.2024
Новини Суди

На Тернопільщині нетверезий священник скоїв аварію. Суд дав рік умовно

Рік умовно та позбавлення права керування на три роки – таке покарання дав Заліщицький райсуду винуватцю аварії, що трапилась влітку 2019 року у Заліщицькому районі. Фігурант справи – уродженець Борщівського району, багатодітний батько, священник. На момент скоєння аварії був нетверезим.

Про це йдеться у вироку Заліщицького райсуду від 28 лютого 2020. Як випливає із нього, аварія трапилась 20 липня 2019 року близько 21-ї години поблизу села Торське Заліщицького району. Тоді фігурант справи, кермуючи Renault Logan, виїхав на зустрічну смугу, зіткнувся з Renault Trafic та загорівся.

У результаті зіткнення травмувався водій Renault Trafic та шестеро його пасажирів, серед яких було двоє неповнолітніх – 15-річна дівчина і восьмирічний хлопчик. Водій отримав легкі тілесні ушкодження, один із потерпілих – тяжкі, решту п’ятеро – травми середньої тяжкості.

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро розкаявся, просив вибачення у потерпілих. Але по суті пред`явленого йому обвинувачення нічого пояснити не зміг, посилаючись на те, що майже нічого не пам`ятає. Потерпілі ж у суді просили, щоб обвинувачений відбував максимальне покарання за статтею з огляду на те, що жодного відшкодування він їм не провів.

Як результат  розгляду справи – суд визнав водія винуватим у злочині за ч.2 ст. 286 КК і дав 5 років з тюрми з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки. Та на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування основного покарання, призначивши йому рік іспитового строку.

При визначенні покарання суд врахував те, що фігурант справи вперше притягується до кримінальної відповідальності, на утриманні має шестеро малолітніх дітей, позитивно характеризується за місцем служби та проживання. До обставин, які пом`якшують покарання, суд врахував визнання обвинуваченим своєї вини, щире каяття та перебування на його утриманні шести малолітніх дітей.


Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Перейти до панелі інструментів