19.05.2024
Новини Суди

Батьку призовників, який дав по ляпасу працівникам військкомату, присудили громадські роботи

130 годин громадських робіт присудив Бучацький райсуд чоловіку, що обматюкав та дав ляпаси працівникам військкомату. Ті прийшли на його подвір’я, щоб вручити повістки в армію його синам.

Про це йдеться у вироку суду від 17 січня 2020. Як зазначено у документі, працівники Бучацького районного військкомату 18 жовтня 2019 року здійснювали оповіщення призовників, які підлягали призову на строкову військову службу у жовтні-грудні 2019 року. Коли зайшли на подвір’я обвинуваченого, в якого є сини призовного віку, той почав поводитись агресивно. Чоловіка обурила мета візиту працівників військкомату, він лаявся, а потім дав їм обом по ляпасу.

Таким чином, як зазначено в обвинуваченні, вчинив злочин, передбачений ч.1 ст.126 КК України – умисне завдання удару, який завдав фізичного болю та не спричинив тілесних ушкоджень.

У судовому засіданні чоловік вину визнав повністю, погодився зі всіма доказами по справі, відмовившись від їх дослідження в судовому засіданні. Тож суд обмежив дослідження фактичних обставин справи допитом обвинуваченого, потерпілих та даними, що характеризують особу обвинуваченого.

Як результат – суд визнав чоловіка винуватим вчиненні злочину за ч.1 ст.126 КК та призначив йому покарання у виді громадських робіт на строк 130 годин. Під час призначення покарання суд врахував і те, що чоловік – раніше не судимий, і його щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Наразі вирок законної сили не набрав – оскаржити його можуть протягом 30 днів з часу проголошення.

Перейти до панелі інструментів