29.03.2024
Здоров’я Новини

“Він потребує особливої підтримки”. Одного зі школярів, який постраждав від вибуху в Угринові, відправили на лікування у Київ

На подальше спеціалізоване лікування у Київ увечері, 13 січня відправили Ігоря-Михайла Георгіцу – одного зі школярів, який постраждав від вибуху у клубі в Угринові Підгаєцького району. Саме його стан найважчий, кажуть медики. 

Зараз хлопець особливо потребує підтримки і допомоги. Про збір коштів на його лікування написав у соцмережі “Фейсбук” засновник благодійного фонду “Добро поруч” Михайло Сиваківський. Під час Різдвяних свят він також ініціював збір допомоги для всіх хлопців, постраждалих під час вибуху у клубі, багато людей відгукнулися на його прохання, за що їм дуже вдячний. 

– Ці хлопці стали мені близькими, і ми маємо зробити все, щоб ці діти одужали, – каже пан Михайло. – Страшне, коли через помилки дорослих стаються такі трагедії. 

Михайло Сиваківський каже, що процес лікування школярів тривалий і потребує постійної фінансової підтримки. Спокійними за хлопців можна бути вже тоді, коли всі вони будуть дома в Угринові. 

Пан Сиваківський передає усім благодійникам подяку від батьків постраждалих. А також дякує лікарям обласної дитячої лікарні, які переживають за своїх пацієнтів та роблять все для їх одужання та комфортного перебування в лікарні.

“Насамперед хочу виразити щиру вдячність від постраждалих під час вибуху в с. Угринів хлопчиків та їх батьків. Ваша дієва допомога, підтримка є тими крилами допомоги та надії, що допомагають їм одужувати, – написав Михайло Сиваківський у соцмережі “Фейсбук”. – Я пишу, хлопчики – і розумію, що неправий. Це справжні мужчини, терпеливі, стійкі, сильні духом і тілом…..і очі, які за останній тиждень дуже змінилися. В цих очах стільки всього… Дивлячись в очі їхніх батьків, розумієш, наскільки ми всі з Вами відповідальні перед ними, настільки необхідно нам всім об’єднуватися разом, заради щастя та здоров’я наших дітей. Дякуємо Вам за реальну допомогу:

  1. На медикаменти витрачено з зібраних коштів на даний час 30577, 29 грн.
  2. На карточці 43168,33 грн, додатково на рахунку фонду 4217,79 грн.
  3. На вчорашній день борг по комунальній аптеці 48320 грн.

Окрема вдячність благодійним фондам за допомогу перев’язочним матеріалом, рукавичками, марлею, бетадин та багато чого іншого. Так би хотілося всім просто щиро подякувати. Проте лікування продовжується. Наша підтримка та допомога життєво необхідна нашим землякам”.

Як повідомляє заступниця головного лікаря обласної дитячої лікарні Алла Філюк, станом на 14 січня, один  із потерпілих хлопців ще залишається в реанімації, шестеро переведені у хірургію. Стан Ігоря-Михайла Георгіци – найважчий. 

– У нього велика площа опіків. Наш консультант з  Києва передивився всіх дітей на перев’язці і визначився, що Ігор потребує подальшого спеціалізованого лікування у Києві. 

Нагадаємо, вибух у клубі у селі Угринів Підгаєцького району пролунав 3 січня близько 18.00. У цей час там школярі проводили репетицію різдвяного вертепу. Внаслідок вибуху постраждали восьмеро неповнолітніх, віком від 12 до 17 років.  Їх з опіками обличчя та кінцівок 1-2 ступеня доправили до Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні.

Обласна дитяча лікарня, де лікуються потерпілі, готова прийняти фінансову допомогу на медикаменти, адже беруть їх у комунальній аптеці, з якою потрібно розрахуватися. 

Довідка

Кошти на лікування Ігоря-Михайла Георгіци можна перерахувати на картку “Приватбанку”: 5168757401418555 (Георгіца Оксана Василівна).

На лікування інших хлопців та підтримку благодійного фонду “Добро поруч”:

Р/р 26006055120817

МФО 338783

ОКПО 43172316

Або карточка “Приватбанку”: 5168742719817060 (Сиваківський Михайло Анатолійович).

Перейти до панелі інструментів