19.03.2024
Новини Оперативно

“Діти бігли по центральній дорозі і горіли”. Від вибуху в клубі у Підгаєцькому районі постраждали 8 школярів

Вибух у клубі у селі Угринів Підгаєцького району пролунав 3 січня близько 18.00. У цей час там перебували школярі 8-10 класів, які проводили репетицію вертепу. 

Про нещастя в Угринові інтернет-виданню “Терміново” повідомила читачка (ім’я і прізвище просила не називати – прим. ред). 

– Час від часу з клубу було чути постріли наче від петард, – розповідає  жінка. – В один момент пролунав звук, схожий на вибух. Він був настільки потужний, що уламки даху клубу опинилися на подвір’ї у сусідів. 

Зі слів жінки, фасад клубу значно пошкоджений, даху майже нема. А 8 хлопців, які були у приміщенні, отримали значні опіки. Їх швидка забрала у Підгаєцьку райлікарню, а звідти одразу ж транспортували у Тернопіль. 

– Діти вибігали з  клубу з криками, всі горіли, – розповідає читачка. – Сусіди намагалися їх порятувати. Кричали їм: “Лягайте, вбивайте вогонь об землю”. А в них був шок, вони бігли по центральній дорозі, їх волосся горіло, куртки плавилися…

Як повідомляють у прес-службі управління ДСНС в Тернопільській області, о 17.40  до рятувальників надійшло повідомлення про вибух та подальше горіння в приміщенні клубу в с. Угринів Підгаєцького району. Вогонь охопив половину будівлі разом із покрівлею. О 17:58 пожежу локалізували, а о 18:10 повністю ліквідовали.

Внаслідок вибуху постраждали восьмеро неповнолітніх, віком від 12 до 17 років, які в цей час проводили репетицію виступу різдвяного вертепу в клубі. Наразі вони перебувають у реанімаційному відділенні районної лікарні з опіками 1-2 ступеня. На місці інциденту продовжують працювати вибухотехніки та інші екстрені служби. Обставини встановлюють.

За попередньою версією, вибух міг статися через витік газу, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області. Напередодні надзвичайної події газовики проводили газ до сільської ради, яка знаходиться поруч з клубом.  Поліцейські встановлюють обставини  вибуху і вирішують питання про надання правової кваліфікації даної події.

Нагадаємо,  2 січня минулого року через необережне поводження з гранатою у лікарні опинилися п’ятеро молодих людей. Вибух трапився у селі Колодіївка Підволочиського району в приміщенні нежилого будинку. Як повідомляли правоохоронці, шестеро друзів – двоє дівчат та четверо хлопців разом зустрічали у даному будинку новий рік. Другого січня вирішили ще раз зібратися. Проте один із компанії затримався і вчасно не прийшов. Гранатою вихвалявся її власник, а потім поставив на стіл. Небезпечний предмет захотіла оглянути одинадцятикласниця. Проте випадково зачепила чеку і граната вибухнула. В усіх потерпілих були травми різного ступеня тяжкості – травми очей, хімічні опіки, переломи, розриви барабанних перетинок, рвані рани різних частин тіла.

Перейти до панелі інструментів