24.04.2024
Новини Суди

Верховний Суд не давав добра на появу парку на вул. Київська-Тарнавського

Верховний Суд не дозволяв облаштувати парк у Тернополі на вулицях Київська-Тарнавського. В постанові суду йдеться трохи про інші висновки та рішення. Відтак заяви міської влади про зворотне є загучними.

Нагадаємо, у Тернополі на землі, на якій міська рада збирається облаштувати новий парк і збудувати житлові будинки, стоять людські дачі. Люди виходили на акції протесту, подались у суди, пройшли кілька інстанцій.

А нещодавно, спершу на сайті міськради 26 грудня 2019, а згодом розійшлась й іншими сайтами інформація під заголовком “Верховний Суд дозволив облаштувати парк у Тернополі на вулицях Київська-Тарнавського”. Як висновок у цій публікації зазначено,  що міська рада може вчиняти дії щодо вищезазначеної земельної ділянки майбутнього парку.

 

Оскільки міськрада вже не вперше трактує судові рішення у скандальних справах дещо на свою користь, ми поцікавились тим, що ж насправді сказав суд у цьому випадку. Та попросили адвоката, який вже не раз стикався з подібним, прокоментувати текст постанови Верховного Суду, оприлюдненої у Єдиному державному реєстрі судових рішень 23 грудня.

– Публікації про те, що сам Верховний Суд дозволив облаштовувати парк є маніпулятивними, – каже адвокат Ростислав Небельськи й. – По-перше: Верховний Суд дозволів не надає, а лише переглядає судові рішення судів нижчих інстанцій, по-друге: у цій ситуацій мова йшла лише про дію тимчасових заходів, які були застосовані судами до кінцевого вирішення спору, проте з певними недоліками, через що і були скасовані Верховним Судом. По-третє, у справах Садівничого товариства Господарським судом Тернопільської області вже прийняті кінцеві рішення, в яких йдеться про незаконність актів міської ради, що слугували підставою облаштування парку. Тому міській раді залишається доводити законність своїх рішень у вищих судах, і допоки цього не буде зроблено – облаштування парку з точки зору закону буде неможливим.

Перейти до панелі інструментів