19.04.2024
Новини Суди

Суд оштрафував водія, який влітку збив жінку з дітьми і втік

Суд виніс вирок водію Opel Combo, що влітку на Монастирищині збив жінку з двома малими дітьми та втік. Від удару жінка отримала тоді травми середнього ступеня, а її однорічний син та шестирічна племінниця – легкі.

Аварія трапилась 9 серпня 2019 року на дорозі Савелівка-Ковалівка близько 16.00. Водій рухався із швидкістю, близькою до 45 км/год. Про це йдеться у вироку Монастириського суду від 24 грудня.

Після аварії, як повідомляла поліція у серпні, автівку з характерними для ДТП пошкодженнями знайшли покинутою у полі, а водія довелось розшукувати.

Як зазначено у вироку, водій – уродженець с.Олеша, Монастириського району, Володимир Г. У суді він свою вину визнав. Даючи суду покази, повністю підтвердив факт та обставини скоєння ним кримінальних правопорушень за обставин, вказаних у обвинувальному акті і відмовився від дослідження інших доказів по справі.

Потерпіла у суді розповіла, що наразі не має претензій до обвинуваченого матеріального та морального характеру та просила суворо його не карати.

У результаті розгляду справи, суд визнав водія винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 286 КК “Порушення правил безпеки дорожнього руху” та призначив покарання у вигляді 3400 грн штрафу без позбавлення права керування. Також суд сказав стягнути з водія майже 6 тис. за проведені експеризи.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Перейти до панелі інструментів