28.03.2024
Аналітика Новини

За останні 10 років за кордон виїхали і там залишились 4 млн українців – Дубілет

Поки країна готується до перепису населення, міністр Дмитро Дубілет оприлюднив цифри стосовно міграції українців. За його словами, з січня 2010 року за межі країни остаточно виїхало близько 4 млн українців. Про це Дубілет написав у своєму телеграм-каналі.

На оприлюдненому міністром графіку можна побачити кількість громадян України, які офіційно перетнули наш кордон — в’їзд та виїзд. А також підсумкове сальдо (червона лінія), пояснив Дубілет.

– З 2010 року за кордоном залишилося майже 4 мільйони українців. Міграція носить яскраво виражений циклічний характер. Постійний тренд — вгору. Виключення — в 2014 році. Судячи з усього, це пов’язано з початком війни, а також відсутністю обліку міграції на окупованих територіях, – коментує результат дослідження Дубілет.

Безвіз істотно не вплинув на підсумкові цифри міграції і сальдо, зауважив міністр.

–  Я це пояснюю тим, що відбувся перерозподіл — люди стали менше їздити в Росію (принаймні, офіційно), і більше — в Європу.

Перед цим у Нацбанку України озвучили, що перерахування трудових мігрантів у 2019 році будуть понад 11 мільярдів доларів.

Перейти до панелі інструментів