19.04.2024
Новини Суди

Засудили винуватця аварії біля с.Доброполе, у якій загинув водій та 11-річний пасажир

Бучацький райсуд визнав винуватим та дав три роки умовно водію вантажівки, що скоїв аварію 4 січня 2019 року біля с.Доброполе Бучацького району. Водій RENAULT Magnum з напівпричепом тоді виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся із КІА Sportage. Як результат – загинув водій КІА Sportage та один із пасажирів – 11-річний хлопчик.

Травмувались і двоє інших пасажирів, також 11-річних хлопчиків, КІА Sportage: один отримав (син водія) важкі травми, інший – середнього ступеня. Про це йдеться у вироку суду від 16 грудня 2019 року.

Як зазначено у ньому, оскільки обвинувачений в судовому засіданні повністю визнав вину в скоєнні кримінального правопорушення, дав показання згідно змісту пред`явленого йому обвинувачення, погодився зі всіма доказами по справі, відмовившись від їх дослідження в судовому засіданні, суд обмежився допитом обвинуваченого та потерпілих.

Потерпілі у суді, до слова, просили обрати для водія-винуватця покарання, не пов’язане з позбавленням волі. Та розповіли, що обвинувачений відшкодував їм шкоду.


У результаті розгляду справи, суд визнав водія винуватим у злочині за ч.3 ст.286 КК “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами”, дав 5 років тюрми з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. Та на підставі ст.75 КК звільнив від відбуття основного покарання, призначивши три роки іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав – оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Нагадаємо, як писали тернопільські ЗМІ, 4 січня водій КІА Sportage повертався із Тернополя – віз дітей із тренувань.

Перейти до панелі інструментів