29.03.2024
Місто Новини

“Зимове містечко” посунуло арки на Чорновола. Їх планують витягнути зверху на будиночки

Дерев’яні будиночки нещодавно почали встановлювати у сквері на вул. Чорновола. Таким чином будиночки посунули світлодіодні арки, які на цьому місці встановили ще більше місяця тому і які вже певний час працювали. 

З цього приводу жартують у соцмережах:

“Перетягли, змонтували, підключили, розібрали, – нема де будки ставити”, – написав Юрій Дігай. 

Дехто з користувачів обурюється, що такий красивий сквер перетворили на базар. 

Нагадаємо, у середині листопада світлодіодні арки із вулиці Сагайдачного перенесли у сквер на вулиці Чорновола.  Арки – мобільні, отже їх можна переносити і підбирати більш вдалі локації для них, пояснював тоді начальник управління житлово-комунального господарства міськради Олег Соколовський. Таку можливість, за його словами, обговорювали ще тоді, коли тільки виникла ідея встановити арки.  Наразі це перше перенесення арок, але з часом можна очікувати, що тернополяни побачать їх і у інших частинах міста.

Фото “Доба”

– Тут вдале місце, оскільки після встановлення новорічної ялинки, тернополяни зможуть поєднати обидві ці локації на своїх фото. Тим часом на вулиці Сагайдачного незабаром з’явиться новий елемент ілюмінації – “Зоряне небо”, – зауважив пан Соколовський. 

Що буде з арками на Чорновола і чому дерев’яні будиночки вирішили встановити ще й на цій ділянці, ми запитали директора КП “Туристично-інформаційний центр м. Тернополя” Тараса Ковальчука. Саме це підприємство займається встановленням “Зимового містечка” у Тернополі. 

Влітку ми подавали проект “Зимового містечка” на погодження міськради. І отримали дозвіл на це, – каже він. – Згідно з проектом  у нас було декілька торгових алей – на бульварі Шевченка, на Театральному Майдані і у сквері на Чорновола. Згідно цього проекту ми і готувалися. Потім туди привезли арки, забувши, що там має бути “Зимове містечко”. Оскільки арки вже перевезли, ми вирішили залишити їх тут. Але спершу встановимо будиночки, а вже зверху на них встановимо арки, зробивши такий тунель. Ми вже маємо спеціальний проект, як це зробити.

Торгова алея на Чорновола відповідає за фудкорти, додає пан Ковальчук. Тут буде представлене Закарпаття, Івано-Франківськ, Грузинська кухня.

Перейти до панелі інструментів