19.04.2024
Новини Суди

Тернополянка подала на міськраду до суду через укус безпритульного пса та виграла

 

У Тернополі наприкінці січня 2019 року на вул. Текстильній безпритульний собака вкусив за ногу жінку. Та подала на міськраду до суду і відсудила 250 грн матеріальної шкоди та 2000 моральної. Щоправда, останньої  просила вп’ятеро більше.

Про це йдеться у рішенні Тернопільського міськрайонного суду від 21 листопада 2019 року. Як зазначено у ньому, інцидент трапився 28 січня в обідню пору. На її тілі залишились кров`янисті рани, синці. Після чого вона перебувала на стаціонарному лікуванні до 12 лютого.

В процесі лікування витратила 253,5 грн. Моральну шкоду, отриману у результаті укусу, дівчина оцінювала у 10 тис. грн.

До суду жінка загалом подала на міськраду. Але уже після відкриття провадження співвідповідачем стало і управління ЖКГ. І, якщо перша подавала відзив на позов, мовляв, нема доказів, що напав саме безпритульний пес, то друге – відзиву не давало.

Врешті, вислухавши сторони, вивчивши подані ними документи, суд вирішив, що позов тернополянки підлягає частковому задоволенню. Та ухвалив стягнути з управління ЖКГ 250 грн матеріальної шкоди та 2 тис. моральної на користь позивачки. Судовий збір – 768,40 гривень – також мають стягнути з управління ЖКГ.

Наразі рішення законної сили не набрало. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня його проголошення.

Перейти до панелі інструментів