19.04.2024
#шо_там_у_влади Новини

У поліції триває розслідування кримінального провадження щодо «Водної арени»

Кримінальне провадження щодо «Центру веслувальних та водних видів спорту «Водна арена» розслідують правоохоронці. На якому етапі розслідування, дізнавалась журналістка «Терміново».

Нагадаємо, 26 вересня стан виконання робіт на «Водній арені» оглянули представники Міжнародної федерації каное. Попри те, що цей скандальний проект почав реалізовуватись із порушеннями і навіть було порушене щодо нього кримінальне провадження, іноземні гості задоволені будівництвом. Вони відзначили певні недоліки, але загалом дали “Водній арені” позитивну оцінку.

Детальніше тут: “Вибачте, когось посадили?” Скандальну “Водну арену” показали міжнародній комісії, про кримінальну справу мовчать

На «Водну арену» використали вже 34 мільйони гривень. Її будівництво відбувається на умовах співфінансування за кошти бюджету Тернопільської громади та Державного фонду регіонального розвитку. Якщо буде нормальне фінансування, роботи повинні завершити до кінця 2021 року, повідомили в управлінні капітального будівництва Тернопільської обладміністрації.  А вже на початку вересня 2020 року тут запланований Чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное серед ветеранів. Але є одне але…

Ще з січня цього року поліція розслідує кримінальне провадження щодо «Водної арени». Під час презентації цього проекту Міжнародній комісії журналістка «Терміново» звернулася до начальника управління капітального будівництва обладміністрації Віктора Кузяка висловити свою позицію щодо цього провадження.

– Вибачте, когось посадили? Це чисто політичні амбіції, немає жодного криміналу, вже рік часу це просто говориться. Ми дали свідчення, все показали. Це йшов чисто політичний піар, – прокоментував він.

Є кримінал чи ні, покаже час. Адже розслідування провадження ще триває. Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит журналістки «Терміново» за підписом заступника начальника слідчого управління Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Віктора Михайлюка. Далі цитуємо:

«Слідче управління розслідує кримінальне провадження від 24.01.2019 за фактом розтрати посадовими особами управління капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації бюджетних коштів, виділених на ремонтно-будівельні роботи об’єктів інфраструктури на території Тернопільської області, вчинених повторно, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, у якому досліджується об’єкт будівництва «Водна арена» у м.Тернопіль. На даний час у вказаному кримінальному провадженні рішення не прийнято. Триває досудове розслідування, у ході якого проводять усі необхідні слідчі дії з метою швидкого, повного і неупередженого досудового розслідування та прийняття законного рішення у найкоротший термін».

Як ми писали раніше, матеріали щодо кількох об’єктів, а зокрема й “Водної арени” витребовували правоохоронці через суд у рамках кримінального провадження від 24 січня 2019, передбаченого ч.3 ст. 191 КК “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”. Як йдеться в ухвалах, посадові особи Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації перебуваючи у змові з посадовими особами підрядних організацій незаконно заволоділи бюджетними коштами виділеними на проведення робіт із капітального ремонту, реконструкції та будівництва об’єктів на території Тернопільської області, замовником яких виступало Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації.

Читайте також: “Водну арену” будують не без порушень – навіть проектна документація була без важливого розділу

Журналісти видання «Терміново» і надалі стежитимуть, чим завершиться розслідування кримінального провадження.

Довідка

Спорудження веслувального каналу у західній частині Тернопільського  ставу розпочали в 1989 році. До 1992 стан готовності був 90 %. Він мав стати ареною для проведення міжнародних регат та змагань всесоюзного і республіканського рівня. Були побудовані трибуни, стояла підстанція, освітленням, лінія електропередач, бордюри, асфальтована дорога, всі земляні роботи. Канал на той час був завдовжки тисячу метрів, шириною — 60. Але його так і не здали в експлуатацію.

За інф. Вікіпедії

Перейти до панелі інструментів