23.04.2024
Новини Оперативно

“Він може бути сином впливових батьків”. Рідні студента, вбитого біля Allure, просять допомогти знайти третього свідка злочину

Допомогти знайти третього свідка вбивства 20-річного Віталія Гнатишина біля нічого клубу Allure просять рідні хлопця. Прохання до друзів, знайомих, активістів та журналістів, які стежать за судовим процесом у цій справі опублікував на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук” брат Віталія Дмитро Гнатишин. Також він оприлюднив відео з камер спостереження моменту вбивства Віталія, де чітко видно цього чоловіка.

“Прошу допомогти встановити третю особу, яка є співучасником, координатором, а також свідком вбивства. Особа, яка постійно спостерігала і в певний момент, коли брат з друзями вийшов із закладу, підвела Біляшевича В. до них, після чого почалося побиття і саме вбивство Терендехом С. Гнатишина Віталія. Ми неодноразово зверталися із клопотаннями у правоохоронні органи, про встановлення даної особи, на що отримували усні відповіді «він вам не допоможе». Подейкують, що дана особа є сином впливових батьків в Тернополі, які допомагають зв’язками і фінансово вбивцям і дуже не хочуть, щоб його притягнули до відповідальності або навіть у якості свідка. Прошу всіх, максимально поширити дану інформацію! Можливо, у наступному клопотанні ми вже вкажемо прізвище і ім’я цього “свідка».

Нагадаємо, судовий процес над обвинувачуваними Сергієм Терендехом та Володимиром Біляшевичем триває вже майже рік. Винні у смерті студента досі не покарані. Вже двічі у суді переносять допит підсудних. 

Читайте також: “Цей процес може бути безкінечним”. Суд вкотре не допитав обвинувачених у смерті студента Віталія Гнатишина

Про третього свідка, якого чомусь не долучили до справи і не притягнули до відповідальності, раніше писало видання “Терміново”. 

Його чітко видно на відео, – він спостерігав за потерпілим і привів Біляшевича до хлопців і в той момент почалася бійка. Ще раніше ми подавали клопотання у міськвідділ поліції, – розповідала тоді Галина Гнатишин. – Нам сказали, що він на нашу користь не буде свідчити. З відео бачимо, коли хлопці стали в коло, він пішов у зал по Біляшевича і його підвів. Потім зразу почалася бійка, цей третій не брав у ній участі, але був постійно присутній весь час і на відео з двох камер спостереження це видно. Його не шукали і не опитували. Сказали, що особу не встановлено. Як можна не встановити, якщо він прийшов і привів Біляшевича. Чужого ж він не вів, значить вони знайомі. Як ми розуміємо це особа, яку не потрібно світити, – або він впливовий або впливові батьки. Ми про це говорили зі слідчим, але відповіді так і не отримали.

У відділі  комунікації поліції в Тернопільській області тоді це прокоментували так:

– Якщо суд прийняв до розгляду ці матеріали значить вважає, що є достатньо доказів. Поліція в даному випадку зробила все, що від неї було потрібне. Прокуратура пред’явила овинувачення, тому з нашої сторони зроблено все на 100%. Якби чогось не зробили, нам би повернули справу на дорозслідування. Рідні як потерпіла сторона мають право звернутися до слідчого чи начальника слідства і сказати свою претензію. Але в даному випадку це вже пізно, бо слідчі дії закінчилися і справа вже в суді. Хіба якби суд відправив справу на дорозслідування, тоді це можливо зробити. Суд може його викликати як свідка, якщо вважає це за потрібне. Для цього адвокат потерпілої сторони повинен подати клопотання.

Читайте також: “Ми втратили дитину, рік добиваємось правди, а її немає”, – батьки вбитого біля Allure Віталія Гнатишина

 

Перейти до панелі інструментів