23.04.2024
Місто Новини

“Немає аварійності, пішоходи цілі”. Кільце на Крушельницької залишать 

Кільце, яке тимчасово встановили на вул. Крушельницької, тепер залишиться там на постійній основі. Про це повідомив начальник управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук. 

Більше місяця поліція спостерігала за рухом транспорту на цій розв’язці і відмітила позитивні результати. Хоча погоджуються з тим, що у час пік там є затори. Але в даній ситуації між часом водіїв та безпекою, обрали безпеку. 

– Ми не можемо зараз зробити так, щоб не було аварійності взагалі  і був комфорт для водіїв та пішоходів, – каже Богдан Шевчук. – Ми не можемо вгодити усім. За весь той час поки стоїть кільце, зменшилася кількість ДТП. Там було тільки 2 аварії і то це були водії, які мали мало стажу і один одного не зрозуміли. До цього там було багато аварій, не всі водії розуміли правила, одні повертали на ліво з вул. Богдана Хмельницького, іншим треба було їхати прямо. А правої руки ніхто не відміняв у правилах дорожнього руху, тобто що правий має пропустити. Люди цього не розуміють. Кільце зараз трохи збило трафік. Так, є по цьому питання. Ми засікали час, стояли, дивилися. Я кожного ранку їжджу цією дорогою на “Сонячний”.  До того я там стояв, наприклад, зранку 4 хвилини, зараз 7-8. Але в нас нема аварійності. В нас пішоходи цілі. 

У проекті на наступний рік передбачене кільце біля “шостого магазину”, додає пан Шевчук. Його вирішили зробити ще більшим. Щоб воно більше розвантажувало і тоді там заторів не буде. 

– Воно має бути овальним, заберуть два пішохідних переходи у напрямку Бродівської,  зроблять його більшим і воно трохи розвантажиться, – пояснює начальник управління патрульної поліції. – Але розумієте, Центр міста треба робити в комплексі, – там забрати пішохідний перехід, там кільце, там односторонніх рух. Але ми не можемо це зробити за день і тому десь є такі незручності. Плюс 1 вересня. Через два місяці, коли почнеться зимовий період побачите, не буде там заторів, чому бо люди не мають зимових коліс, тому як показує практика, буде менше транспорту. Якщо зробимо деякі зміни в організації дорожнього руху, як на Руській, так і в центральній частині міста, я думаю, це себе виправдає.

Перейти до панелі інструментів