24.04.2024
Новини Оперативно

У Заліщицькому районі – спалах кишкової інфекції. Захворіли 14 дітей (оновлене)

18.09.2019 року надійшли термінові повідомлення про випадки гострої кишкової інфекції серед дітей с. Новосілка, Заліщицького району, повідомили у ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України». Під час епідрозслідування з’ясували, що у 10-ти дітей, які відвідують сільський дитсадок та школу відмічаються розлади стану здоров’я.

З метою локалізації та ліквідації вогнища інфекційного захворювання, встановлення причин та умов, що сприяли виникненню спалаху, організовано комплекс протиепідемічних заходів. Здійснено відбір матеріалу для лабораторного дослідження.

  • Ми не виключаємо, що ймовірними факторами, які викликали захворювання, могли бути вода та харчові продукти, – кажуть в обласному лабораторному центрі. – За контактними встановлене медичне спостереження. Розслідування триває.

У Головному управлінні Держспоживлужби додають, станом на 19.09.2019 року кількість хворих збільшилася до 14 осіб . Однак, 3 з них не пов’язані з даними закладами. Попередній діагноз – гостра кишкова інфекція.

У Держспоживслужбі також уточнюють, у ДНЗ захворіло 6 дітей, а у ЗОШ І-ІІ ступенів – 4 учнів.
 – Сьогодні спеціалісти головного та районного управлінь Держпродспоживслужби в Тернопільській області спільно з працівниками Тернопільської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби України та ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр» здійснили позапланову перевірку даних закладів, відібрали взірці харчових продуктів, готових страв, змивів з обладнання, рук та спецодягу персоналу тощо, – каже прес-секретар ГУ Держспоживслужби в області Наталя Гресько.

З 20.09.2019 рокуроботу дитячого садка та харчоблоку школи, де постраждали діти, призупинили.     Роботу відновлять після ліквідації спалаху та отримання результатів лабораторних досліджень, які відповідатимуть вимогам нормативно-правових актів.

Перейти до панелі інструментів