19.04.2024
Новини

З 1 вересня проїзд у тролейбусах для учнів та студентів, які мають “Картку тернополянина”, буде безкоштовний

З початку вересня проїзд в електричному громадському транспорті Тернополя та у комунальних автобусах для учнів і студентів буде безкоштовним. Таке рішення вчора прийняли депутати на сесії Тернопільської міської ради.

Таким правом зможуть скористатися усі власники учнівської/студентської «Картки тернополянина».

  • Уже з 1 вересня всі учні та студенти міста, які мають «Картку тернополянина», зможуть безкоштовно їздити у міських тролейбусах та комунальних автобусах, – заявляє міський голова Сергій Надал. –  Відтак, для проїзду їм необхідно буде лише пред’явити відповідну учнівську/студентську карту та отримати квиток за проїзд.

Таке рішення прийняли в зв’язку з перевиконанням бюджету, про це повідомили у прес-службі Тернопільської міської ради.

  • У зв’язку з перевиконанням бюджету була змога спрямувати додаткові кошти для оплати з міського бюджету за проїзд учнів та студентів у комунальному транспорті міста, – каже начальник відділу зв’язків з громадскістю Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич. – Учні та студенти, які будуть користуватися транспортом, зобов’язані отримати квиток. За кількістю поїздок, які будуть у системі, буде здійснено оплата.

Як нагадують в міській раді, у громадському транспорті Тернополя при пред’явлені відповідної «Картки тернополянина»,  пільгові категорії населення також мають право на безкоштовний проїзд у всіх тролейбусах, маршрутках та автобусах без обмежень.

Перейти до панелі інструментів