18.04.2024
Новини

Небезпечне літо: на Тернопільщині діти топляться, гинуть в ДТП, падають з вікон

10 нещасних випадків за участю дітей сталося на Тернопільщині цього року. З них – 4 смертельних – три утоплення і одне ураження струмом. 

– Всі ви пам’ятаєте випадок у Чорткові, коли діти гралися, 14-річний хлопчик зайшов у електорщитову і загинув від удару струмом, – каже начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. – Триває розслідування, ми зробимо об’єктивні висновки. 

На жаль, діти гинуть і в ДТП, продовжує пан Богомол. Цього року травмовано 20 дітей, четверо загинули. Також є нещасні випадки, коли діти падають з вікон. 

– Ми проводимо профілактичні, роз’яснювальні заходи згідно спецоперації “Безпечне літо”, – каже головний поліцейський області. – Звертаємось до батьків, щоб приділяли додаткову увагу дітям і їх безпеці в побуті, на дорогі, на воді. – Хочу зауважити, що досить часто у нас пропадають діти і ми їх знаходимо, на жаль не завжди живими. Цього року втопився хлопчик в Борщівському районі, його шукали всю ніч. Загалом за весь час Незалежності незнайдених дітей у Тернопільській області немає.  Або знаходимо їх і повертаємо батькам або фіксуємо нещасні випадки, які рідко, але стаються. Хочу звернутися до батьків, педагогів проводити максимальну роз’яснювальну роботу дітям щодо їх безпеки у всіх напрямках. 

 

Перейти до панелі інструментів