20.04.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині викрали вісім автомобілів преміум-класу

45 автомобілів викрали на Тернопільщині цього року. Розкриття цих злочинів – 46 %, 28 авто повернули власникам. Про це повідомив під час прес-конференції 3 липня начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол.

Серед викрадених: 6 автомобілів ВАЗ,  10 – мотоцикли і мопеди, 3 – Volkswagen і Chevrolet, ЗАЗ, Daewoo, Mazda, Audi, Honda, Peugeot, Dacia, Fiat, Citroen, BMW – по одному, Ford – два. Також було 8 випадків викрадення авто преміум-класу – Toyota – 2,  Lexus – 2, Hyundai, Honda, KIA, Nissan. 

– Декілька авто ми знайшли і повернули, декілька осіб притягнули до кримінальної відповідальності, – каже Олександр Богомол. – Дуже цікава була ситуація, коли викрали один з автомобілів преміум-класу , в якому був GPRS. Ми пів України їздили за тим автомобілем, наздоганяли, у Хмельницькому ловили. На жаль, від хмельницьких поліцейський зловмисник утік, але був зафіксований на нагрудні камери та відеоспостереження. Ми встановили вже цю особу, зараз проводимо пошукові заходи для його затримання. Це серійний злодій, яких спеціалізується на викраденні авто, не раз потрапляв у поле зору поліції, і ще міліції. Тому для всіх, хто має дорогі авто, рекомендую GPS досить помічна річ, вона недорога. Дуже важко його заблокувати, а коли їх два, це досить хороша допомога як для працівників поліції, так і для власників, щоб вберегти авто. Ви бачите  скільки зараз автомобілів є у місті, можете порівняти скільки їх було у нашому з вами дитинстві. Не є загрозливими ці злочини, вони потребують роботи, розкриття і ми над ними працюємо. Це досить складний вид злочину для доказування і документування. Але минулого року ми затримали три групи угонщиків, на жаль не завжди вдається притягнути всіх до відповідальності. Тому що коли викрадають автомобіль, є декілька учасників, а коли один сідає за кермо, то вдається притягнути тільки його. Інших важко, але не завжди вони висковзують з наших рук. Поліція знає більшість крадіїв авто і ми працюємо щодо них.

Перейти до панелі інструментів