29.03.2024
Новини

Біля трав’яного пляжу у парку Шевченка поки що нічого не будуватимуть

Інвестор таки не облаштовуватиме рекреаційно-відпочинкового комплекс біля Тернопільського ставу – сьогодні, 3 липня, виконком скасував інвестугоду, через яку у парку Шевченка мав бути зведений згадуваний комплекс.

Доповідав з приводу цього питання очільник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека.

– Виноситься питання “Про внесення змін в рішення від 18.04.2018 року №308 «Про затвердження результатів конкурсу з вибору інвестора для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста, – зачитав він. – І згідно з цим рішенням – це як продовження попередніх рішень виконкому, вважати таким, що інвестиційний договір від 23 квітня 2019 №46 щодо облаштування зони рекреаційно-відпочинкового комплексу біля Тернопільського ставу, втратив свою дію.

Про що ж конкретно йдеться, якщо ще на початку червня міська влада заявила, що, дослухавшись до результатів електронної консультації з тернополянами ,вирішила, що забудови не буде, роз’яснює Юрій Дейнека.

– Перше рішення виконкому стосувалось скасування рішення комісії з вибору інвестора, а сьогодні – уже скасування рішення виконкому , – каже він. – Тобто, інвестиційні питання маю два рівні – перше – це затвердження рішення комісії з вибору інвестора, а потім – затвердження цього рішення виконкомом. Відповідно до законодавства, вже й першого достатньо, але юридично так треба робити.

Нагадаємо, що подібні випадки у Тернополі, коли влада вже нібито відмовляється від задуму будівництва, проти якого виступають тернополяни, уже були. Зокрема, у 2014 році це стосувалось будівництва екоготелю у парку Нацвідродження – тоді міська влада заявила про скасування містобудівних умов і т.д., однак через два роки там почали зводити той же готель, однак під назвою “Соціально-спортивний центр “Вулична академія”.

Чи ж означає рішення виконкому від 3 липня, що на згадуваному місці біля ставу взагалі нічого не будуватимуть, ми знову ж таки перепитали у пана Дейнеки.

– Це означає, що на даний момент там нічого не будуватимуть, – відповів він.

До слова, інвестор може звернутись з оскарженням згадуваних рішень виконкому до суду. Чи є такий намір у нього, ми й поцікавились у керівника ТОВ “Агро Ленд ЛТД”, що, за інформацією управління стратегічного розвитку, і було переможцем конкурсу. Тут відповіли, що поки що не прийняли ніякого рішення щодо цієї ситуації.

– Це будуть вирішувати мої юристи, – відповів керівник ТОВ Тарас Віцентий.

Перейти до панелі інструментів