24.04.2024
Новини

Андрій Балюк з Шумська зник безвісти у Польщі. Рідні просять допомогти у пошуках

Про зникнення 27-річного Андрія Балюка повідомляє у соцмережі “Фейсбук” його дружина Галина. Зі слів жінки, чоловіка востаннє бачили 29 травня у Вроцлаві, де він був на заробітках. Відтоді про Андрія немає жодної звістки. Рідні звернулися у поліцію у Польщі, яка займається пошуками чоловіка.

Брат Андрія Іван Балюк тільки повернувся з Польщі, де провів власне розслідування. Каже, ситуація складна.

– Я спілкувався з представником фірми-посередника, яка допомагала Андрію у працевлаштуванні у Польщі. Він сказав, що Андрій пив і крав гроші, – каже Іван. – Я приїхав до Польщі і знайшов двох свідків, які підтвердили, що він не пив. Але сказали, що брат був у депресії, що у нього були фінансові проблеми через, що він завантажився.

Останній раз Іван спілкувався з Андрієм по телефону у вівторок, 28 травня і мав забрати його додому.

– Коли я приїхав на місце проживання, яке він вказав, мені ніхто не відкрив, а в Андрія був вимкнений телефон, – каже Іван Балюк. – Я чекав годину, до брата не додзвонився і поїхав до дому. Вже коли я був у Львові, Андрій з’явився в мережі. Я йому зателефонував, він сказав: “Не пиши, не дзвони, я приїду  і все розкажу”. Але він так і не приїхав.

Андрій був на роботі у Польщі близько двох місяців, збирався їхати до дому, додає Іван. Він каже, що спілкувався з братом по телефону, але нічого дивного не помічав, чоловік у спілкуванні був адекватним.

– Як розповіла мені колега Андрія, у середу, 29 травня він збирався їхати додому автобусом чи бусом, але він не поїхав. Зібрав речі і пішов спати в ліс, – каже Іван. – Зараз ми переживаємо, щоб ця депресія не потягнула його глибше, щоб не сталося з ним біди. Я хочу, щоб свідки дали свідчення в поліції до моєї заяви про зникнення, бо є загроза його життю. 5 червня перед виїздом додому я ще заїхав у поліцію у Польщі, щоб запитати чи є якісь новини. Вони сказали, що надіслали запити у  фірму, де працював Андрій. І справді мені телефонувала його колега і сказала, що поліція була на фірмі і два дні шукали Андрія.

Якщо мешканець Тернопільщини зник за кордоном розшукові заходи також проводять працівники Інтерполу.

– Для цього потрібно звернутися в управління Нацполіції в Тернопільській області на вул. Валову, 11, де є працівник Інтерполу, який прийме заяву, – повідомляють у відділі комунікації управління Нацполіції в Тернопільській області.

Довідка

Родичі Андрія Балюка просять усіх, особливо українських заробітчан у Польщі, якщо вам щось відомо про місце знаходження чоловіка, повідомляйте про це на лінію “102” або за телефонами: 097-64-083-93 (Галина), 098-088-8770 (Іван)

Перейти до панелі інструментів