25.04.2024
Громада Новини Оперативно

“Ганьба!” та “Банду геть!” – на сесію прийшли люди, яким не дають приватизувати земельні ділянки

Під стінами міської ради сьогодні зібрались садівники “Ювілейного”. Вони хочуть приватизувати земельні ділянки на вулиці Тарнавського, якими користуються вже близько 50-ти років. 

  • Ми користуємось земельною ділянку з 1967 року, – каже голова садівничого товариства Олена Любовіцька. – В нас було рішення судів, що ми є порядними користувачами. А зараз 4 га з цієї землі віддали на аукціон, а 2 га під розроблення проектної документації, тобто там збудують будинок. Там є 230 ділянок і кожного власника є сім’я, батьки ще ті ділянки обробляли, а зараз в нас їх просто забирають.

Жінка каже, що звертались у міську раду, проте влада робить вигляд, що людей не існує.

  • Вже 6 га віддали під аукціон. Спершу говорили, що там буде парк, але всі ми вже розуміємо, що там забудують все. Рейдерське захоплення, – додає Олена.

Нещодавно користувачі земельних ділянок зібрались на збори.  Присутні обрали нового голову та склад правління. Зі слів членів товариства, вони готові відстоювати свою землю до кінця, адже кілька місяців тому відбулися фіктивні збори, про які учасників не попередили. Саме тоді обрали нового голову садового товариства, з яким погодився працювати міфічний інвестор, про якого люди навіть і не чули.

Голова товариства зазначає, що право на володіння землею тепер відстоюватимуть в суді.

Перейти до панелі інструментів