18.04.2024
Молодь Новини

У Тернополі збирають кошти на авто, в якому розвозитимуть їжу самотнім людям похилого віку

45 тисяч гривень зібрали у Тернополі під час благодійного аукціону зі збору коштів на проект “PRO_Милосердя”, який відбувся 30 травня.  Зібрані кошти витратять на придбання соціального таксі, яке буде розвозити гарячі обіди потребуючим. Такі обіди вже отримують щопонеділка підопічні проекту «Домашня опіка».

“PRO_ Милосердя” – спільний проект тернопільського благодійного фонду “Карітас”, “Волонтерського Лідерського Руху ” та “Файне.UA”. Рік тому у Тернополі волонтери вже придбали соціальне таксі, яке подарували “Карітасу”. Нині авто активно працює. Воно перевозить безкоштовно людей з інвалідністю. Послугами таксі постійно користуються близько 80 людей, яким важко самостійно пересуватися.

На друге соціальне таксі потрібно 270 тис грн, повідомила організатор благодійного аукціону Оксана Мекуляк.  

– Загалом вартість проекту 300 тис грн, решту коштів витратять на розмитнення авто, облаштування кошиками для продуктів, – каже вона. – 150 тис грн ми вже зібрали на попередньому благодійному аукціоні, а також завдяки волонтерським внескам. Під час аукціону 30 травня зібрали 45 тис грн, залишилося ще 105 тис грн. На благодійний вечір прийшли понад 200 людей. Місцеві підприємці запропонували близько 30 лотів: сертифікат на спа-процедури, медогляд, іграшки, багато картин, навчання у smm-школі. Всі кошти виручені із аукціону кошти віддали на благодійність.

Авто для перевезення обідів самотнім людям похилого віку, яким важко пересуватися, вже знайшли. Воно працює у тестовому режимі, але його потрібно придбати. Після цього його офіційно передадуть “Карітасу”.

Відгук про благодійний аукціон залишила у соцмережі “Фейсбук” співачка Ірина Музика:

Довідка

Долучитися до збору коштів на проект “PRO_Милосердя” може кожен. Кошти можна приносити в “Карітас” з цільовим призначенням “на авто”.  Телефон для довідок: (0352) 52-36-84, адреса: вул. Замонастирська, 1. Соціальне таксі для людей з інвалідністю можна замовити за тел: 52-36-84 або 098-332-14-14.

 

Перейти до панелі інструментів