26.04.2024
Новини Суди

Вісім років тюрми дав суд дівчині, що торік у Кременці жорстоко вбила свою “суперницю”

Жертва

 

Вісім років тюрми дав Кременецький райсуд 20-річній Діані Сорокопуд, що торік через ревнощі до хлопця вбила свою однолітку – Олену Камінську (на фото вище – прим. ред). Як заявила у суді обвинувачена, на час скоєння злочину проживала із ним у фактичних шлюбних стосунках та була вагітна.

 

Про це йдеться у вироку суду від 21 травня, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень 27 травня.

Нагадаємо, торік поліція повідомила про жорстоке вбивство на Кременеччині 19-літньої студентки. Як йшлось у повідомленні, жителька Кременця, повернувшись додому, застала там свого знайомого з невідомою їй дівчиною. Кинулась з’ясовувати стосунки з хлопцем, однак той відмовився розмовляти і залишив дівчат наодинці. Це розізлило першу і вона почала бити непрохану гостю спочатку металевою трубою, потім совковою лопатою та вилами. Усі удари наносила в область голови та тулуба.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину визнала у повному обсязі та надала пояснення про обставини вчинення злочину, аналогічні тим, що викладені в обвинувальному акті. Розповіла, що конфлікт з вбитою виник на ґрунті ревнощів. Адже з хлопцем, до якого приревнувала, вона жила у фактичних шлюбних відносинах, була вагітна. Удари “суперниці” наносила у різних кімнатах будинку, оскільки та намагалась втекти, захищаючись. А зрозумівши, що накоїла, звернулась у поліцію. У скоєному розкаюється.

Суд у свою чергу, дослідивши докази, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченої. Відтак визнав винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, та призначив їй покарання у виді позбавлення волі строком на 8 років. Строк відбування покарання сказав рахувати з моменту фактичного затримання – із 6 травня 2018 року.

При призначенні міри покарання, як пише у документі, суд врахував думку потерпілого, явку з повинною обвинуваченої із зізнанням, її щире каяття, активне сприяння у розкритті злочину, вчинення злочину в стані вагітності, як обставини, що пом`якшують покарання, та відсутність обставин, що обтяжують покарання. Цивільного позову у справі не було.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Перейти до панелі інструментів