27.04.2024
Місто Новини

У Центрі демонтовують зимово-великоднє містечко

Демонтаж зимово-великоднього містечка розпочали у сквері Шевченка навпроти Театрального майдану. Нагадаємо, дерев’яні будиночки, які називали “Зимове містечко”, встановили перед новорічно-різдвяними святами. Після зимових свят частину будиночків, які були розташовані на Театральному майдані, демонтували. Ті, що у сквері – залишили до Великодня. Нині розбирають і решта.

– Закінчився період зимово-великодніх свят, потім ці будиночки використовував фестиваль “Тернопільська брама”. Зараз не заплановані ніякі гастрономічні фестивалі в центрі міста, відповідно демонтовуємо цю локацію, – пояснює директор КП “Туристично-інформаційний центр м. Тернополя” Тарас Ковальчук. – Наступної зими знову  буде “Зимове містечко”, відповідно ці будиночки знову змонтуємо. А після зимових свят демонтуємо, на міжсезоння залишати не будемо. Чому цього разу після зими не демонтовували? Бо була рання Пасха і крім неї ще два заходи – масниця і фестиваль “Скоро весна”. І всі використовували будиночки для проведення подій та атракцій. Потім були тривалі дощі, і в таку погоду ми не могли розбирати ці будиночки. Зараз гарна погода, тому швиденько забираємо. До кінця тижня, якщо погода дозволить, мали б усе забрати.

Загалом для зимового містечка змонтували 64 будинки, частину забрали, залишилося ще 28, додає пан Ковальчук. Їх мають демонтувати за 7-10 днів. Зберігатимуть на спеціальному складі.

– Ці будиночки зроблені у віденському стилі. Їх купили у Львові, де певний час використовували на місцевих ярмарках, – зауважує Тарас Ковальчук. – Всі говорили: ”Зробіть, як у Львові”. От ми і зробили. Знаємо, що багатьом тернополянам сподобалась така ідея. Будемо продовжувати рухатись в цьому напрямку.

Перейти до панелі інструментів