24.04.2024
Молодь Новини

Сім днів без зайвого сміття. У Тернополі стартував Екомарафон

Сьогодні стартував Eco_marafon_Ternopil. Впродовж 7 днів організатори марафону впроваджують флешмоб: понеділок – день без поліетилену, вівторок – без пластику, середа – збирання сміття ідучи вулицею, четвер – пішки на роботу, п’ятниця – сортування сміття, субота – прибирання домівки екологічними засобами.

В рамках марафону діти декількох шкіл міста Тернополя презентували свої екологічні проекти.

  • Сьогодні у нас відбувається підсумкова еко-конференція, – каже представник тернопільського комунально-методичного центру науково-освітніх іновацій та моніторингу Тетяна Нюня. – Ми реалізовуємо проект “Екологічне місто зусиллями громади”. Учні наших навчальних закладів взяли участь у проекті і сьогодні представляють свої напрацювання.

Участь у проекті взяли учні 7-11 класів. Максим Олійник з 18 школи. Він з друзями досліджував зелені насадження міста та області.

  • Ми досліджували лісистість Тернопільської області і зелені насадження міста. Це зараз дуже актуально, адже відбувається процес урбанізації, – каже Максим Олійник. – Місто наповнюється бетонними спорудами і тому гостро питання стоїть стосовно парків та скверів, бо це наша екологія. Ми знайшли в архівах діаграми, які показують як мінялася лісистість Тернопільської області, проаналізували це і відправили в міську раду рекомендації. Ми запропонували переглянути процес урбанізації, який відбувається у місті, щоб міська рада більше співпрацювала із еко-активістами, які борються за збереження зелених насаджень.
Перейти до панелі інструментів