На початку весни наш організм виснажений і найбільше потребує вітамінів. А ціни на свіжі овочі зазар такі, що побачивши їх, апетит до салату з них відразу зникає. Та є чудова альтернатива – маринована селера з морквою. Це недорога закуска, яку, до того, ж можна зберігати у холодильнику до місяця. Але вона настільки смачна, що так надовго не затримається.
Читайте також: Кращі пісні страви
Оскільки селера – це корениплід з яскраво вираженим смаком, люблять її не усі. Відтак маринований салат можна додавати до морської капусти, вінегрету та інших закусок. Ще одна перевага – це рецепт можна сміливо дадати у пісне меню.
Ціна кореня селери у середньому 50 грн, моркви – 40 грн. Якщо порахувати олію та спеції, то дві баночки салату по 0,5 л обійдуться близько 50 грн.
Інгредієнти:
- 500 гр кореня селери
- 1 – 2 моркви
- 2 – 3 зубчики часнику.
Маринад:
- 300 мл води
- 50 мл олії
- 50 мл 9% оцту
- 1 ст. л. (без гірки) солі
- 3 ст. л. цукру
- 2 лаврові листки
- 0, 5 ч. л. суміші перців горошком
- 2 – 3 шт. запашного перцю горошком, щіпка коріандру.
Читайте також: Смачний пісний десерт – шоколадно-медовий кекс
Приготування
Корінь селери і моркву, натріть на тертці. Додайте подрібнений часник. Закип’ятіть воду для маринаду, додайте цукор, сіль, рослинну олію, оцет, лавровий лист, запашний перець і суміш перців горошком, коріандр. Проваріть 2 хвилини, гарячим маринадом залийте селеру з морквою. Перемішайте, розкладіть по банках, вихід дві банки по 500 мл. Залиште при кімнатній температурі на 2 години, потім поставте у холодильник. Маринована селера готова через добу. Додатково заправляти рослинною олією не потрібно. За бажанням можна додати насіння льону або кунжут. Це зробить страву ще кориснішою.
Смачного!