30.04.2024
Новини

Діти і вчителі хворіють менше: як навчатимуться тернопільські школярі з 19 квітня

Учні старших класів повернуться за шкільні парти з понеділка, 19 квітня. Проте вчитимуться вони за змішаною формою навчання. Учні 1-4 класів продовжують ходити до школи, як і раніше. Про це повідомила під час засідання міського штабу для боротьби з коронавірусом начальниця міського управління освіти Ольга Похиляк. 

– Ситуація іх захворюваністю стабільна, – каже вона. – Два тижні тому у нас було 78 хворих вчителів, зараз всього-навсього 34. Серед учнів хворіли раніше 45, зараз 26. Динаміка покращується. 

За словами Ольги Похиляк, учні 5-11 класів вчитимуться групами. Заклади позашкільної освіти, профтехосвіти і Галицький коледж працюватимуть у звичному режимі.

Питання про відновлення навчання у школах, як каже головна освітянка міста, обговорювали з представниками батьківського комітету і дирекцією шкіл. Думки з цього приводу були різні, але до уваги взяли позицію більшості.

 – Наступний тиждень – перехідний. Якщо все буде добре, тоді школи відновлять навчання повністю, – додає Ольга Похиляк.

Нагадаємо, після весняних канікул з понеділка, 29 березня, на навчання у Тернополі пішли лише учні молодшої школи (1-4 класи), а учні середньої та старшої школи (5-11 класи) вчилися дистанційно.

 

Перейти до панелі інструментів