30.04.2024
Новини

У Тернополі квартирант виніс майна із орендованого житла майже на 19 тис.

У Тернополі квартирант виніс із орендованого помешкання майже на 19 тис. грн. Поліцейські встановили його особу та наразі встановлюють його місце перебування.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Тернопільській області. За його інформацією, заява  про крадіжку майна на 19 тис. надійшла до співробітників Тернопільського відділу поліції від жителя Житомира. Як розповів він, батьківську квартиру він із сестрою вирішили здавати в оренду, бо жоден з них у Тернополі не мешкає. Ріелтори підшукали квартиранта – жителя Франківської області. Домовленість була такою: чоловік користується однією кімнатою, а іншу власники замкнули.

Наприкінці липня квартирант заявив, що буде з’їжджати, тому господар приїхав з Житомира, аби забрати ключі. Проте виявив, що двері кімнати, куди орендатор не мав права заходити, – відімкнені. Франківчанин став переконувати, мовляв, про все домовився з господинею, і вона дала йому ключі. До жінки зателефонувати не було змоги, тому господар попросив квартиранта зачекати до наступного дня, аби все з’ясувати. Прокинувшись зранку, чоловік не застав франківчанина. Коли ж приїхала сестра, з’ясувалося, що дозволу користуватися другою половиною житла вона не давала, і з помешкання зникли картини, кришталевий посуд та інші побутові речі. Вартість викраденого – майже 19 тисяч гривень.

Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР і кваліфіковано частиною 3 статті 185 ККУ. Триває досудове розслідування.

Перейти до панелі інструментів