19.04.2024
Жінки Здоров’я Молодь Новини Файні люди

7-річна Софійка віддала понад 40 см свого волосся на перуки онкохворим дітям

Понад 40 см свого волосся віддала на перуки онкохворим дітям 7-річна Софійка Рубас з Тернополя. Дівчинка змалечку відпускала волосся, навіть підрівнювала зі скандалами, розповідає її мама. Але коли дізналася про благодійний проект Hair for Share, не залишилася байдужою. 

Нагадаємо, цей започаткували для допомоги онкохворим дітям, які через хіміотерапію втрачають волосся. Організатори проекту знайшли майстрів, які готові виготовити перуки для маленький героїв та зробити їхній процес лікування комфортнішим і легшим. Своє довге волосся для проекту вже неодноразово віддавали тернополянки. 

– Одного разу ми з донькою побачили в магазині дитинку в  без волоссячка і в масці. Ми навіть не зрозуміли, чи хлопчик це, чи дівчинка. Було багато питань і важких відповідей. Так Софійка дізналася про онкохворих діток, – розповідає мама дівчинки пані Інна. – Бажання віддати волоссячко виникло в неї одразу. Я ще кілька місяців виношувала ту думку, бо не була готова. Шкода було такого довгого волосся, але Софійка постійно нагадувала про своє бажання. Я вже навіть почала хвилюватися, щоб вона сама собі не відрізала коси. І ось мені трапилася публікація про те, як можна віддати волосся у Тернополі.  

Дівчинку безкоштовно постригли у тернопільській перукарні Marine BeautySalon, яка є дружньою до проекту Hair for Share. Тут вже не вперше стрижуть тернополянок, які готові віддати волосся на добру справу. Перукарня і надалі підтримує проект і тут  готові постригти безкоштовно усіх дівчат, які хочуть допомогти іншим.

Фото Софійки розмістили у на сторінці проекту Hair for Share у соцмережі “Фейсбук” і написали:

“Дякуємо Софійці за таке щире і вольове рішення. Тепер твоє волоссячко допоможе дівчинці, яка втратила власні коси, почуватися впевненою і красивою”.

Довідка 

Всі новини благодійного флешмобу можна дізнаватись у спільноті Hair for Share у соцмережі “Фейсбук”. Якщо ви хочете обстригти своє волосся і пожертвувати його на перуку для онкохворих діток, заповніть форму: https://goo.gl/ERQxQB. Кошти на виготовлення перук можна перерахувати на картку у ПриватБанку – 5169 3305 1136 7333 (Ліпська Н.С. БФ “Крила надії” – карта фонду). Якщо ви перераховуєте кошти через додаток Приват24, то обов’язково вкажіть призначення платежу: “на перуки”. Якщо через інші банки й такого поля немає, то скиньте скрін-шот переказу або ж скористайтеся терміналом ПриватБанку. Також ви можете стати соціальним агентом проекту та розповісти про акцію у соцмережах з хеш-тегом #HairForShare.

Перейти до панелі інструментів