25.04.2024
Місто Новини

У Тернополі за кредитні та грантові кошти на вулицях встановлять світлодіодні світильники

У Тернополі на 46 вулицях замінять ртутні та натрієві лампи на світлодіодні світильники. Для виконання цих робіт планують залучити 12,5 млн грн кредитних коштів та 4,8 млн грантових.
Договір між НЕФКО та Тернопільською міськрадою про залучення вище згадуваних коштів затвердили на сесії міськради у п’ятницю, 6 вересня.

Як пояснюють в управління ЖКГ міськради, у 2018 році у місті розпочали реалізацію проекту “Реконструкція системи зовнішнього освітлення м. Тернополя “Світло без ртуті”. Його метою є зниження обсягів споживання електроенергії за рахунок впровадження сучасних енергозберігаючих технологій.

Проект включає заходи щодо заміни ртутних та натрієвих ламп, які належать до небезпечних відходів класу І, на світлодіодні світильники. Загалом хочуть замінити 1695 світлоточок на 46 вулицях міста. Для виконання цих робіт планують залучити 12,5 млн грн кредитних коштів від НЕФКО та 4,8 млн грн гранту від Фонду Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології. Договори про це підписані ще у грудні 2018 року.

– 21 грудня 2018 підписано кредитний та грантовий договори між Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) та Тернопільською міськрадою, – кажуть в управлінні ЖКГ. – Але практика міжнародних фінансових організацій вимагає отримання рішення міськради щодо затвердження укладеного мером договору з метою мінімізації ризиків визнання його недійсним на підставі його укладення з перевищенням повноважень.

Тож тому, за інформацією управління ЖКГ, проект про затвердження договору і винесли на розгляд сесії.

Перейти до панелі інструментів