27.07.2024
Новини Промо

Незвичні різновиди алкоголю: чим здивувати гостей

Якщо ви хочете вразити гостей на наступній вечірці, варто звернути увагу на незвичні види алкоголю, які можуть стати справжньою родзинкою заходу. Від екзотичних напоїв з далеких куточків світу до креативних інновацій у світі алкоголю — існує безліч варіантів, які здатні здивувати навіть найвибагливіших гурманів. У статті ми розглянемо декілька цікавих видів, що можуть додати вашій вечірці унікальності та зробити її незабутньою для всіх присутніх.

 

Цікаві види горілки

Знаменитий напій знають в усьому світі. Як ми на свята купуємо елітний джин чи віскі, європейці балують своїх гостей диковинкою — автентичною пляшкою горілки. Щоправда, п’ють її переважно в об’ємі 10–20 г та розведеною.

Трохи відходячи від традиційного сприйняття цього виду алкоголю, бренди пропонують такі варіанти:

  1. Чорна горілка. Українська продукція від знаменитого бренду, який славиться якістю та особливою технологією перегонки. PRIME Black Carbon спочатку з’явилась у вигляді лімітованої серії, але зараз виготовляється на постійній основі. Рідина дійсно повністю чорна та має надзвичайно м’який смак.
  2. Зі смаком ананасу. Компанія Кампарі розробила не лише відомий коктейль, але й цікавий тропічний різновид міцного алкоголю — SKYY INFUSIONS. Напій має м’який смак та яскравий аромат жовтих фруктів.
  3. Лимонна. На відміну від настоянок, Absolut Citron має легкий жовтуватий відтінок та однорідну консистенцію. Для її виготовлення використовують очищену воду, дистилят зернового спирту та натуральний лимонний ароматизатор.
  4. Зі смаком манго. Горілка Cîroc MANGO виготовлена з додаванням суміші різних сортів тропічного фрукту. Спиртне залишилось прозорим, проте отримало насичений аромат манго та солодкуватий післясмак.
  5. Трав’яна. Українська крафтова горілка з додаванням дев’яти цілющих карпатських рослин. Виготовляється обмеженими партіями.

Українці дуже винахідливі у створенні домашніх продуктів, що відбилось і на промисловому виробництві. А деякі цікаві рецепти придумали європейці.

Які ще напої сподобаються гостям

Оригінальні рецепти алкоголю присутні у кожній країні. Так, іспанська компанія Gik пропонує блакитне вино та синє шампанське. Їх смакові якості оцінюють по-різному, проте подача буде однозначно ефектною.

Угорщина переважно відома Токайськими винами, хоча в неї є і м’який ніжний біттер Унікум, який колись розробили для полегшення травлення. У нього трав’янистий післясмак та легкі ноти ягід. Бувають також солодкий та сливовий види. Вони отримали яскравий пряний смак та багатогранний аромат з чіткими нотами імбиру та лимону

Перейти до панелі інструментів