27.07.2024
Новини Оперативно

“Буде багато відключень”: в Укренерго зробили тривожну заяву про ситуацію з електропостачанням на цей тиждень

світла немає

Тиждень, що розпочався, буде із тривалими відключеннями світла. Вони діятимуть протягом усієї доби, адже ситуація в енергосистемі складніша, а дефіцит в енергосистемі – суттєво вищий, ніж минулого тижня. 

Про це розповів Володимир Кудрицький, голова правління “Укренерго”, в етері “Суспільного”.

“Перше – починаючи з суботи, вийшли в ремонт два енергоблоки атомних електростанцій. Це був плановий процес, його неможливо відтермінувати. Відповідно, у нас буде дещо менше потужності в системі, ніж було раніше.

Друге – це два обстріли цієї й минулої ночі, через які зазнали пошкоджень певні об’єкти енергетики, зокрема декілька теплових і гідроелектростанцій. Це означає, що ці пошкоджені об’єкти будуть нести менше навантаження, ніж до цього.

І третій фактор – це досить висока температура повітря, яка очікується завтра і протягом усього наступного тижня, до +32, наприклад, у Києві. Це означає, що споживання зросте через більш інтенсивне використання систем кондиціонування”, – йдеться у повідомленні.

Тому дефіцит, якого ми були позбавлені протягом кількох днів на цьому тижні, повернеться, причому в досить серйозному розмірі. Він не може бути фізично перекритий імпортом електроенергії з Європи. Тому з завтрашнього дня протягом всієї доби очікуються планові графіки відключень.

Фізично зараз неможливо забезпечити відсутність вимкнення світла навіть вночі.

Нагадаємо, що на сьогодні графік вимкнення світла такий. Зберігайте собі, щоб не загубити.

графік вимкнення світла 3-6 червня

Перейти до панелі інструментів