27.07.2024
Новини Оперативно

Нарешті як у всіх людей: на Рогатці змінили схему організації руху

Рогатка Тернопіль

З 2017 року в Україні змінили правила дорожнього руху, згідно з якими перевага надається тим транспортним засобам, які уже рухаються по кільці. Тобто – хто на кільці, той головний. Та у Тернополі цим правилом довго нехтували, і аж тепер змінили. Йдеться про кільце на так званій “Рогатці” – перехрестя вулиць Торговиця, Микулинецька та Замонастирська з Острозького. Тепер тут діють такі ж правила, які і раніше. Про це повідомляють у групі “Реальний Тернопіль“.

Andriy Budzinsky вказує на недостатню комунікацію виконавців цих змін з учасниками дорожнього руху. Схему,  як повідомляє тернополянин, змінили без належного попередження, а інформаційні знаки встановлені в зонах видимості поза увагою водія та надто далеко – приблизно на відстані 160 метрів від кільця.

“Зокрема з вул.Торговиця цей знак встановили в деревах перед мафом, а на вул.Замонастирська на пагорбі за тротуаром. На мою думку, зміни ОДР потрібно було б зробити вже після нанесення нової розмітки, оскільки люди зрідка дивляться на знаки, бо звикли їздити по пам’яті, а розмітка була б в них прямо перед очима”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів